SEGRE

El perquè del 'no' a les mascaretes negres de la DGT

La DGT vol màscares blanques en els exàmens de conduir.

El 'no' a les màscares negres de la DGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les trampes en els exàmens de conduir preocupen des de fa temps a la Direcció General de Trànsit, fins al punt de castigar cada vegada més durament aquestes actituds). Però ara una indicació realitzada a Badajoz ha creat polèmica per la seua curiosa motivació.

La Prefectura Provincial de Trànsit de la província extremenya ha indicat que no recomana l'ús de mascaretes negres durant els exàmens teòrics de conduir... perquè resulten més adequades para camuflar dispositius que poden utilitzar-se per copiar en les proves.

Així ho han reflectit algunes autoescoles de la zona, que han rebut un correu electrònic de la Prefectura avisant de la recomanació de no utilitzar màscares negres: "Per indicació de la Prefectura Provincial, es torna a recordar que no s’han d’utilitzar màscares fosques en l’examen teòric", diu el correu electrònic remès a les autoescoles de la zona, recollit pel diari Hoy de Badajoz.

Alguns responsables d’autoescoles amb alumnes afectats per aquesta mesura consideren absurda la prohibició. Alguns fins i tot dubten que sigui legal, afirma el diari extremeny.

L’ordre la va donar la Prefectura Provincial a meitat d’estiu i després s’han donat casos en què l’alumne portava mascareta fosca. A la sala l’organització li va facilitar una màscara de color clar per poder fer l’examen. Això va motivar un segon avís a les autoescoles de la província de Badajoz el passat 28 de setembre. "Per indicació de la Prefectura Provincial, es torna a recordar que no s’han d’utilitzar màscares fosques en l’examen teòric", diu el correu electrònic remès a les autoescoles. "El motiu –prossegueix el missatge– és que en altres províncies, la Guardia Civil ja ha detectat l’ús de càmeres ocultes en màscares d’aquest color, i per evitar fraus en el teòric, s’ha sol·licitat que les màscares que s’utilitzin no siguin negres".

A Càceres no hi ha aquesta ordre, indiquen en diverses autoescoles consultades. Tampoc no consta a la resta de l'Estat, segons les circulars que Trànsit fa públiques. Sobre això, la DGT només indica el següent: "Recorda que la mascareta és imprescindible per realitzar un examen pràctic o teòric del permís de conduir. Has de portar mascareta quirúrgica o FFP2 sense vàlvula d’exhalació que cobreixi nas i boca", sense esmentar en cap moment el color.

tracking