SEGRE

L'hospital Arnau de Lleida regala caixes de records a famílies per facilitar el duel perinatal

L'hospital Arnau de Lleida regala caixes de records a famílies per facilitar el duel perinatal

L'hospital Arnau de Lleida regala caixes de records a famílies per facilitar el duel perinatalICS Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova de Lleida ofereix una caixa de records a les famílies que han perdut el seu nadó durant l’embaràs o al poc d’haver nascut per ajudar-les en el procés de dol.

El projecte “La Capsa dels Records” va sorgir de dues famílies que havien passat per un procés de dol gestacional i que van veure la necessitat de crear records dels seus fills, per evitar sortir de l’Hospital amb les mans buides. A aquest projecte s’hi uneixen altres famílies que hi participen de manera activa, voluntària i altruista per donar suport a les pèrdues gestacionals, sense distinció del nombre de setmanes de gestació ni dels motius de defunció.

Anna Monsó, supervisora de parts de l’HUAV, explica que ‘La Capsa dels Records’ se suma a un projecte propi que l’Hospital ja va engegar el 2020, que consisteix a oferir carpetes de roba artesanals a les famílies que han patit una pèrdua gestacional. Aquestes carpetes també inclouen records del nadó, com la data del naixement o les empremtes. Tot plegat s’emmarca en el protocol per millorar l’acompanyament a les famílies que han patit pèrdues gestacionals, que ha anat evolucionant amb el pas del temps.

tracking