SEGRE

Proposen una dosi de reforç als vacunats amb Janssen

Seria amb la vacuna de Pzifer o Moderna

Una infermera preparant una dosi de la vacuna Janssen.

Una infermera preparant una dosi de la vacuna Janssen.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ponència de Vacunes, integrada per experts, proposarà a la Comissió de Salut Pública que s’inoculi una dosi de reforç de Pfizer o Moderna als gairebé dos milions de persones que van rebre a Espanya el sèrum monodosi de Janssen. Segons han informat fonts properes a la Ponència, aquesta dosi de reforç és una possibilitat que els experts en vacunes contemplaven des de fa temps ja que el mateix laboratori, en el moment que va aplicar la seua única vacuna, va posar en marxa un assaig clínic per a la segona dosi pel que suposa de millora en l’eficàcia.

Una vegada traslladat a la Comissió de Salut Pública, la proposta haurà de ser aprovada en el Consell Interterritorial del Sistema de Salut Pública (CISNS), integrat pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

D’aquesta forma, els 1,9 milions de persones a les que se li ha administrat una vacuna de Janssen rebran una segona dosi de reforç amb les vacunes de Pfizer i Moderna, ambdues d’ARN missatger. Recentment, el Consell Interterritorial de Salut va aprovar dosi de record amb Pfizer i Moderna a persones majors de 70 anys i col·lectius d’alt risc per baixa immunitat, i aquelles que reben tractament amb fàrmacs immunodepressors. També s’han administrat dosis de reforç a persones institucionalitzades en centres de majors.

tracking