SEGRE

MÚSICA HIP-HOP

Ponent "guanya" un disc d'or

El raper d'Alcarràs Ezvit 810 guanya la distinció en menys d'un any amb 'No me renta' || Creat en ple confinament

El lleidatà Ezvit 810, subjectant el disc d’or per ‘No me renta’.

El lleidatà Ezvit 810, subjectant el disc d’or per ‘No me renta’.EZVIT 810

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Convertir-se en estrella fulgurant de la nit al dia gràcies a la viralitat de les xarxes socials. Això és el que li va passar a Manel Ezquerra Vitores, més conegut com a Ezvit 810, un jove raper natural d’Alcarràs que, amb tan sols dinou anys, ja ha aconseguit un disc d’or per la cançó No me renta, que acumula més de tretze milions de reproduccions a Spotify i sis milions a YouTube. I és que les cançons d’Ezvit 810 baten rècords a les llistes digitals de l’escena urbana espanyola des que va començar a compartir la seua música a les xarxes fa menys d’un any.

“Vaig escriure aquest tema durant el confinament i vaig començar a compartir la meua música a les xarxes animat per un amic”, explica el raper, que destaca que “en cap moment vaig pensar que la meua música es viralitzaria d’aquesta manera, i és que l’endemà de publicar No me renta el tema ja superava les 100.000 reproduccions”. Val a destacar que la cançó va arribar a ser número 1 a la playlist viral de Spotify Espanya. I precisament un virus, el coronavirus, ha estat en part el responsable d’aquest èxit musical que arrasa entre l’audiència de joves de 17 a 28 anys.

El nom artístic és el resultat de la unió dels seus cognoms i els números del codi postal d’Alcarràs, i actualment acumula més de 400.000 seguidors al perfil de TikTok i gairebé deu milions de m’agrada. Sobre els temes que tracta a les cançons, principalment es troba el desamor, encara que també té lletres “tendres” i fins i tot una de dedicada al seu avi. Entre els seus referents es troben Ambkor, artista amb el qual ben aviat publicarà una col·laboració, o Rafa Espino, “ídols que escolto des que vaig començar a compondre quan tenia tretze anys”, assegura.

Quant a l’ús que dona a les xarxes socials, comenta que no es considera espectador i que principalment les utilitza per generar continguts. “M’agrada llegir els missatges que m’envien els fans, però no faig gaire cas al que diuen sobre mi a internet”, conclou.

Xou a Lleida i gira per trenta ciutats del país

Despres d’esgotar totes les entrades en el seu últim concert a Alcarràs aquest estiu, Ezvit 810 vol aprofitar el seu moment.

L’artista i el seu segell, Blanco y Negro, han organitzat una gira per una trentena de ciutats espanyoles, el seu primer tour estatal. També té previst un concert a La Boîte de Lleida el 15 de gener. “Treballaré de valent en la música. És el meu somni”, assegura el raper, que fa només uns mesos treballava en una cooperativa de fruita i ara es dedica exclusivament a la música.

tracking