SEGRE

El jutge perdona un deute de 87.000 euros a una veïna de les Borges

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància número 4 de Lleida ha emès una resolució en la qual perdona un deute de més de 87.000 euros a una veïna de les Borges Blanques que s’ha acollit a la llei de la Segona Oportunitat.

La seua advocada, Marta Bergadà, del despatx Bergadà i Associats, explica que “l’origen del deute es produeix el 2009 arran d’una ruptura conjugal, que impossibilita poder complir amb els pagaments de la hipoteca de l’habitatge familiar i que porta l’execució judicial i subhasta d’aquesta propietat”. Al no haver-hi postors, el banc se la va adjudicar pel 50% del valor i, per tant, a més de perdre l’habitatge, la dona “es va quedar endeutada per tota la vida, ja que era impossible cobrir l’import pendent, juntament amb una quota de lloguer i les despeses habituals del dia a dia”, comenta Bergadà.

La llei de Segona Oportunitat, explica l’advocada, ha estat i és poc utilitzada pel seu desconeixement entre la societat, i la incredulitat que pugui existir una llei que elimina els deutes i que et permet començar des de zero. Cada vegada hi ha més persones que s’acullen a aquesta llei, que va entrar en vigor l’any 2015. Acostumen a ser petits empresaris o autònoms que arrossegaven dificultats i han vist agreujada la seua situació amb la pandèmia. Així mateix, una vintena entitats van impulsar l’Aliança per la Segona Oportunitat.

tracking