SEGRE

La nova i sorprenent manera de carregar el teu telèfon

Ho investiguen experts de la Universitat Tecnològica de Nanyang

Carregador

Imatge il·lustrativa d'un carregador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que els telèfons mòbils evolucionen cada any, les bateries semblen no evolucionar al mateix ritme vertiginós que la resta de components. Quantes vegades has de canviar de smartphone perquè el que tenies li durava poques hores la bateria? La bateria és el component que més reparacions professionals demanda. Però això podria acabar molt aviat, ja que científics de Singapur han desenvolupat una bateria que funciona amb suor.

Segons expliquen des del web de la Universitat Tecnològica de Nanyang, a la qual pertany l’equip investigador, aquest prototip de bateria "consta d’elèctrodes d’escames de plata impresos que generen electricitat en presència de suor". D’aquesta manera, podríem portar-la adherida al nostre cos mitjançant un teixit flexible que es pot estirar i subjectar a dispositius portàtils com|com a rellotges, canelleres o braçalets.

A més de ser còmode, ja que ens estalviaríem anar amb el carregador a tot arreu, també és sostenible. Al cap i a la fi, expliquen a la universitat, "la bateria podria ajudar a reduir els rebutjos electrònics nocius, ja que no conté els metalls pesants ni els productes químics tòxics" que acostumen a portar les bateries tradicionals que fan servir els smartphones actuals.

L’equip va informar que una persona que portava la bateria al voltant del canell i muntava una bicicleta estàtica durant 30 minuts podia generar un voltatge de 4,2 volts i una potència de sortida de 3,9 megawatts. Suficient per alimentar un sensor de temperatura comercial. No obstant, els científics encara no han explorat en profunditat quanta energia pot generar una persona mitjançant la transpiració en condicions no esportives. Al cap i a la fi, no caminem tot el dia amb bicicleta. En qualsevol cas, està clar que és una bona oportunitat per tenir un consum elèctric més eficient i ecològic.

tracking