SEGRE

El Brexit posa en perill l'abastiment d'aquestes marques de ginebra, vodka i whisky

El Brexit posa en perill l'abastiment d'aquestes marques de ginebra, vodka i whisky

El Brexit posa en perill l'abastiment d'aquestes marques de ginebra, vodka i whisky

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bloqueig del Brexit ha provocat que algunes marques d’alcohol hagin deixat d’arribar a l’Estat. El primer ministre britànic, Boris Johnson, va admetre fa uns dies que el desproveïment que travessa el seu país es pot prolongar fins a Nadal. Aquest falta de productes va començar amb la gasolina  va continuar amb productes alimentaris. Aquesta situació ha repercutit en països de l’entorn i és el que ha succeït amb algunes marques d’alcohol.

A Espanya, els bars i establiments de lleure nocturn han notat una gran dificultat a rebre marques concretes de ginebra, vodka o whisky. És el cas de Seagrams, Beefeater o Absolut. A més, s’hi uneix que també s'està retardant la fabricació de vidre o suro. 

La part bona és que aquesta absència de marques, ha afavorit la venda d’altres de produïdes a Espanya. Tanmateix, alguns establiments, per aconseguir aquestes marques que estan en crisi les han adquirit directament en supermercats per poder atendre la demanda dels consumidors més fidels.

La patronal Espirituosos Espanya ha reconegut aquest dilluns les ruptures d’estoc de begudes espirituoses, però assegura que no són generalitzades i ha aclarit que són conseqüència de la crisi mundial en el transport, que afecta el comerç internacional i l’aprovisionament de matèries primeres.

D’aquesta forma, Espirituosos Espanya desmenteix "categòricament" que aquesta situació conjuntural es degui a un augment exponencial del consum, com han publicat alguns mitjans, sinó que es deu a problemes derivats de la inestabilitat als mercats.

Després de passar els pitjors moments de la pandèmia, la recuperació del sector s’està veient ara llastada per una "enorme inestabilitat" als mercats, una crisi mundial en el transport que afecta les importacions i exportacions, i també l’aprovisionament de matèries primeres. "Els casos de ruptures d’estoc no s’estan produint per un augment exponencial de consum. És més, encara queda molt camí per recuperar els nivells precovid, una cosa que en cap cas no s’entreveu assolir fins 2023, i això a més dependrà dels plans de recuperació abans esmentats.

Cal recordar que la crisi econòmica de la que ens estàvem recuperant fins que va aparèixer la covid, va reduir les vendes d’espirituosos per sobre del 30%", han assenyalat des d’Espirituosos Espanya, que han assenyalat que l’encariment i la limitació de les fonts d’energia i el post-Brexit han tensat "greument" el comerç internacional.

Desde Espirituosos España han confiat que aquesta situació sigui conjuntural, mentre han agraït les gestions que s’estan fent en matèria d’aprovisionament i costos de l’energia.

tracking