SEGRE

Indignació d'en Peyu a les xarxes socials perquè TV3 ha "censurat" un fragment de BricoHeroes

El director de TV3, Vicent Sanchis, defensa que l'escena retirada del programa pot ser considerada "masclista i fins i tot pedòfila"

TV3 cancel·la 'Bricoheroes'

TV3 cancel·la 'Bricoheroes'TVC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

TV3 va estrenar ahir via youtube la tercera temporada (que serà l'última) de Bricoheroes, l'espai humorístic i de bricolatge presentat per Jaïr Domínguez i en Peyu. Segons denuncien ells mateixos, TV3 ha decidit estrenar en directe un episodi que no és exactament "el que ells van crear". El mateix Peyu denuncia la censura a través d'un tuit i ha publicat el fragment que des de la televisió pública han decidit no emetre. El gag en qüestió és "una broma" sobre el fet que l'humorista osonenc acaba demanant "un desig estrafolari de milionari" i és que la reina d'Espanya "me la xupi".

"M'haguessis dit la filla! No, la filla és excessiu, no...", diu Jaïr Domínguez, segons es pot veure en un altre vídeo que corre per les xarxes i que segons en Peyu "l'ha filtrat expressament TV3". 

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha negat a El matí de Catalunya Ràdio que la retirada del polèmic fragment de la nova temporada de Bricoheroes sigui per motius polítics, com defensa el seu autor. Segons Sanchis, es va decidir no emetre el gag perquè l'escena "pot ser considerada masclista i fins i tot pedòfila", perquè la princesa Elionor és menor d'edat. "A l'escena no es parla de la monarquia, es parla d'una dona i de la seva filla menor d'edat, una televisó pública no pot creuar aquesta línia"

"Respecte al fragment concret que ens han censurat al capítol d'avui (Ells no diuen censura, diuen que tenim una visió diferent respecte un gag) us explico la justificació que m'han donat per retirar-lo. Diuen que el gag és masclista i que una televisió pública no ho pot emetre", rebat Peyu a Twitter. 

En declaracions també a El matí de Catalunya Ràdio, Peyu assegura que el director de TV3 menteix en les seves declaracions i afirma que el contracte de la tercera temporada estava firmat molt abans de la polèmica que va esclatar el passat mes de juliol quan el CAC va obrir un expedient sancionador a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per publicitat indeguda, i va arribar a demanar la retirada del programa de la graella. 

Sobre les acusacions de possible contingut pedòfil en aquest primer episodi de la tercera temporada, en Peyu es defensa assegurant que no és veritat i que el gag té dues parts: "Una primera on juguem a fer el boig i a imaginar-nos si fóssim milionaris. Jo dic que tant de bo me la xupés la Letizia Ortiz. I una segona part, on en Jair contesta que això ho troba poc de ric i diu "si haguessis dit la filla...". En el primer muntatge de l'episodi Peyu assegura que van descartar aquesta segona part:  "Sempre que TV3 ens ha demanat de treure coses que poden tenir conseqüències legals, nosaltres les traiem perquè ho entenem. Per això vam descartar aquest tros".

El passat estiu, la graella estiuenca de la televisió va decidir cancelar l'emissió de Bricoheroes després que el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) obrís un expedient sancionador a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per "publicitat encoberta" en diversos episodis del programa.

L'humorista osonenc va carregar contra la decisió d'eliminar el programa de la graella d'estiu a través d'un missatge a les xarxes socials. "Hi ha altres programes a la TDT que en fan -de publicitat encoberta i no passa res, però a algú li deu molestar el contingut de #BricoHeroes i han trobat una excusa", lamentava en Peyu. "Quan es va generar la polèmica, per sort, la 3a temporada ja estava signada i va tirar endavant", ha explicat ara, assegurant que podria haver saltat tot pels aires.

tracking