SEGRE

GASTRONOMIA INVESTIGACIÓ

Guia de cuina amb plantes silvestres del Pallars Jussà

Amb 20 ingredients naturals

El gastrobotànic Evarist March amb plats amb plantes silvestres.

El gastrobotànic Evarist March amb plats amb plantes silvestres.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova guia Cuina de bosc del Pallars potencia l’aprofitament dels recursos silvestres del Pallars Jussà amb la voluntat que els cuiners dels restaurants de la comarca els introdueixin als seus plats. Fruit d’un treball d’investigació gastronòmica que té com a protagonista el bosc i les plantes silvestres comestibles, s’ha editat un llibre pràctic que recull 20 productes dels més de 100 que s’han identificat. Es tracta d’una guia que detalla com incorporar aquestes espècies a la cuina.

Gràcies a aquesta iniciativa, en alguns restaurants del Pallars ja es poden trobar croquetes d’ortigues o nyoquis de tupinambo a les seues cartes. Des de l’inici d’aquest projecte s’han dut a terme diferents accions enfocades, d’una banda, al coneixement dels recursos silvestres amb Evarist March, gastrobotànic i col·laborador del Celler de Can Roca. I de l’altra, amb la Fundació Alícia, formació més encarada a l’aplicació dels productes silvestres a la restauració i desenvolupament de receptes.

Cuina de bosc del Pallars uneix coneixements ancestrals amb una mirada moderna, explica Marina Pàmpols, del restaurant Buenos Aires de Tremp.

tracking