SEGRE

L'illa de La Palma s'eleva 10 centímetres en 24 hores per l'erupció del volcà

Nova boca de lava al flanc del volcà de La Palma

VÍDEO | Nova boca de lava al flanc del volcà de La PalmaInvolcan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’illa de La Palma s’ha elevat 10 centímetres en només 24 hores. Ho ha detectat la xarxa d’estacions de l’Institut Geogràfic espanyol. Les dades mostren una elevació de més de 10 centímetres respecte a dilluns i també una deformació cap al sud a la zona més propera a l’erupció.

Això sí, la directora de l’Institut Geogràfic, María José Blanco, ha explicat odria haver-hi un error de mesurament o de la connexió entre l’estació i el satèl·lit. Si el mesurament és correcte, s’explicaria per l’acumulació de material magmàtic a sota de l’estació.

El volcà de Cumbre Vieja està en el moment de més activitat, cinc setmanes després de l’erupció. La quantitat de sofre que emet el volcà és la mateixa que el primer dia i la lava surt amb intensitat per diverses boques. Aquest dilluns es va ensorrar una part del con principal, que expulsa grans quantitats de lava. Algunes colades s’han desbordat i hi ha zones que s’havien salvat que ara han quedat sepultades.

En les últimes 24 hores hi ha hagut 184 terratrèmols a La Palma, 17 dels quals perceptibles per la població. El de més magnitud (4,2) ha estat aquest dimarts al matí.

tracking