SEGRE

Les estafes del Black Friday: atenció al compte d'Amazon

Amazon estudia l'obertura de grans botigues físiques

Amazon estudia l'obertura de grans botigues físiques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’arribada del Black Friday -el proper 26 de novembre- les compres a través d’Amazon es disparen i els ciberdelinqüents tenen més oportunitats per procedir al robatori de comptes i realitzar compres amb els diners dels afectats.

PandaLabs, el laboratori de la firma de ciberseguretat Panda Security, ja ha detectat les últimes tècniques de phishing on se suplanta la identitat d’Amazon sota l’objectiu d’aconseguir les dades bancàries de les víctimes. Abans de caure en la trampa, és important esmentar que aquesta estafa es pot detectar amb un suposat correu electrònic que envia Amazon en el que s’avisa d’una compra no autoritzada.

Si al contrari has acabat picant, els ciberdelinqüents et convidaran a crear un compte a Amazon Business per accedir a un descompte del 25% en la primera compra. La víctima necessitarà confirmar el compte i acabarà oferint el seu correu electrònic i contrasenya per obtenir la rebaixa, així doncs, en un període de 48 hores podrà aplicar el descompte. Mentrestant, els ciberdelinqüents començaran a realitzar compres amb els diners i dades de la víctima.

Una altra de les estafes és un correu amb una ordre falsa d’Amazon, s’emet un avís als usuaris sobre una suposada compra realitzada en el qual han d’accedir mitjançant un link per verificar si han efectuat la despesa. No obstant, és un enllaç que redirecciona a una pàgina web falsa que ha estat creada per robar les dades dels usuaris.

Per no caure en aquestes trampes és recomanable analitzar amb detall el correu electrònic que s’ha rebut, comprovar si l'adreça pertany a Amazon i s’ha de tenir en compte que mai no apareixen enllaços per anul·lar el compte.

tracking