SEGRE

CELEBRACIONS TOTS SANTS

Lleida preveu vendre uns 140.000 quilos de panellets

Els dolços típics de pinyons es mantenen com els favorits a Lleida

Una empleada de Tugues amb una mostra de panellets d’aquesta pastisseria de Lleida.

Una empleada de Tugues amb una mostra de panellets d’aquesta pastisseria de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els panellets, les castanyes i també les coques de recapte tornaran a presidir les taules dels lleidatans en una festivitat de Tots Sants que recordarà la normalitat prèvia a la pandèmia. Amb la fi de les restriccions, el Gremi de Forners de Lleida espera que la venda d’aquests dolços típics superi fins i tot el volum de negoci de la campanya del 2019, amb l’objectiu de dispensar un total de 140.000 quilos d’aquest producte a tota la demarcació. “La gent té moltes ganes de reunir-se per celebrar aquesta festa, sobretot ara que no hi ha limitacions i que la majoria de la població està vacunada”, va explicar Manel Llaràs, un dels membres de la junta del gremi.

Els panellets de pinyons continuen sent els preferits dels lleidatans (suposen el 50% de les vendes), encara que també ho són unes altres quinze varietats de sabors, com el cafè, taronja, xocolata o rovell. El preu d’aquest producte oscil·la entre els 40 i els 60 euros el quilo, encara que en el cas dels de pinyons pot disparar-se fins als vuitanta euros a causa del car preu d’aquesta matèria primera. Més enllà de la venda de panellets, Llaràs va destacar que “Tots Sants és la segona festa anual en la qual es consumeixen més coques de recapte, una particularitat que només es dona a Lleida”.

En aquest sentit, la previsió és que es consumeixin 25.000 d’aquests productes a tota la província. Municipis com Vielha recuperaran aquest any la Castanyada amb una festa el 30 d’octubre en què es repartiran castanyes i cava entre tots els assistents a la plaça de l’Església a partir de les 17 h. A la capital de la Noguera, ja hi ha més de 220 persones inscrites al Sopar Jove de la Castanyada.

tracking