SEGRE

'L'OCU titlla d'engany el que són discrepàncies de sabor', segons associacions del sector de l'oli d'oliva

'L'OCU titlla d'engany el que són discrepàncies de sabor', segons associacions del sector de l'oli d'oliva

'L'OCU titlla d'engany el que són discrepàncies de sabor', segons associacions del sector de l'oli d'oliva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant de l'estudi publicat per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) en què denúncia que dos fabricants espanyols d’oli d’oliva verge extra no compleixen la normativa, la Asociación Nacional de Industriales Envasadores y Refinadores de Aceites Comestibles (ANIERAC) y la Asociación Española de la Industria y el Comercio Exportador del Aceite de Oliva (ASOLIVA) manifesta que "els problemes que suggereix l’OCU com a 'engany' en no correspondre’s l’etiquetatge d’unes determinades marques amb la categoria comercial del producte no són més que meres discrepàncies derivades del tast, un mètode essencialment subjectiu".

El problema, segons l’OCU, és que aquests fabricants comercialitzen sota la denominació d’oli d’oliva verge extra un producte que correspon a una categoria inferior: oli d’oliva verge.

"La mateixa OCU ho reconeix a l’informe publicat a la seua revista: “(…) presenten defectes, confirmats en posteriors anàlisis, el que significa que pertanyen a la categoria comercial verge, sense arribar a ser extra. Aclarim que són defectes que només detecta un tastador entrenat i amb l’oli temperat, un consumidor difícilment podrà notar-los”, afirmen.

Com a solució, el sector industrial, amb el suport de tota la cadena de valor de l’oli d’oliva, ha proposat reiteradament a l’Administració "que contempli la realització d’un tast oficial -abans de l’envasament- amb una vigència legal d’un any a fi de protegir la seguretat jurídica de la indústria i la confiança del consumidor".

Finalment, les associacions ASOLIVA i ANIERAC manifesten que treballen en el marc de la Interprofessional de l’Oli d’Oliva, amb el Ministerio de  Agricultura i algunes administracions autonòmiques a la recerca d’un mètode científic que superi la subjectivitat del tast actual.

tracking