SEGRE

TRADICIÓ TOTS SANTS

Les floristeries agafen impuls amb les vendes de Tots Sants

Els centres de crisantems o pensaments, entre els més demandats

Una clienta ahir a la tarda a les instal·lacions d’Horticultura Bellmunt de Lleida.

Una clienta ahir a la tarda a les instal·lacions d’Horticultura Bellmunt de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Si per una cosa es caracteritza la festa de Tots Sants és per la tradicional ofrena floral als éssers estimats que ja no hi són. Amb la fi de les restriccions sanitàries i en ple camí cap a la recuperació de la normalitat, les floristeries són optimistes quant a les vendes dels pròxims dies. Des de la Floristeria Arrufat situada a la rambla Ferran de Lleida expliquen a aquest diari que “encara que hi ha molta gent que espera a l’últim moment, des de principis d’aquesta setmana ja hem rebut encàrrecs i tot fa pensar que serà una bona campanya”, al mateix temps que destaquen que “les limitacions d’aforament i la incertesa de la pandèmia van provocar un descens en les vendes l’any passat”.

Quant a les flors més demanades, asseguren que els clients busquen sobretot centres variats o de roses per col·locar al costat de les làpides dels seus familiars. En aquesta mateixa línia es va expressar Victoria Domingo d’Horticultura Bellmunt, que va assegurar que “ja hem esgotat tots els crisantems que teníem al viver”. Segons Domingo, “tot apunta que la temporada de Tots Sants serà similar a la del 2019”, si bé va destacar que “encara ens queda molt camí per recuperar les pèrdues de la pandèmia” i que el volum més gran d’aquest negoci es concentra en Nadal i en els mesos de primavera.A més de les diferents varietats de crisantems, els productes més demandats per a aquesta festivitat han estat els ciclàmens, pensaments i calluna.

“Molts clients ens demanen centres petits amb plantes ornamentals d’exterior”, va explicar Domingo.

El Mercat de les Flors obre avui

El Mercat de les Flors de Tots Sants obrirà avui les portes a l’esplanada situada a l’avinguda de Miquel Batllori, en horari de 9 a 20 hores. En total hi haurà sis parades que oferiran arranjaments amb flors naturals per decorar el cementiri amb motiu d’aquesta festivitat.

Des de la Paeria van recordar que el dia 1 de novembre el cementiri romandrà obert fins a les 19 h, encara que no estarà permès arreglar els nínxols. Des de dissabte es reforçarà la línia 7 del bus per cobrir la demanda de totes les persones que es desplacin al cementiri.

tracking