SEGRE
Trucs per coure castanyes a casa

Trucs per coure castanyes a casa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tardor és l’època daurada de les castanyes, i més quan ens atansem a la nit del 31 d’octubre, la nit de la Castanyada. Fer-les a casa no és complicat: es pot utilitzar el forn, la paella i fins i tot el microones.

El forn és un dels mètodes per rostir castanyes a casa que permet fer-ne molta quantitat alhora. És una manera còmoda, no fa falta estar pendent de remenar-les, com a la paella, encara que els faltarà el toc fumat que dona coure-les en contacte amb el foc. 

El forn ha d’estar preescalfat anteriorment, uns 10 minuts a 200 graus. Col·loquem les castanyes, prèviament rentades i amb un petit tall, amb calor a dalt i a baix i a 200 graus. El temps de cocció varia segons el tipus de castanya i la seua mida. Amb una castanya mitjana i amb un punt d’humitat normal, amb 10 minuts d’una banda i uns altres 10 minuts després de girar-les ja n'hi ha prou. 

Les cases que tinguin cuina de gas permeten rostir castanyes a la tradicional paella foradada. És una paella especial que venen a qualsevol ferreteria o botiga de parament dissenyada per fer castanyes a casa, fruita seca o panotxes. Els forats permeten que les castanyes es rosteixin en contacte amb les flames.

Col·loquem les castanyes a la paella sense tapar i apugem el foc fins que vegem que es van fent. És important posar poca quantitat perquè tinguin espai per girar-se quan remoguem la paella. El normal és que triguin una mitja hora, depenent de la mida i és convenient moure-les de tant en tant. Quan apaguem el foc, podem cobrir la paella amb un drap de cotó: és un truc per pelar-les més fàcilment.

A les cuines amb vitroceràmica o inducció la forma és similar però hem d’utilitzar una paella vella, ja que s’espatllarà. Els temps canvien, en vitro serà més de mitja hora i en inducció menys. El millor és fer servir la tapa perquè s’acumuli la temperatura i no s’evapori la humitat. El temps de cocció depèn de la potència de la placa.

Les castanyes també es poden rostir al microones. És pràctic, ràpid i sobretot, net, però no és el millor a l’hora de degustar la castanya rostida, perquè quedarà entre cuita i rostida. El procés previ és igual als anteriors, rentar, assecar i tall petit en la castanyes. Les col·loquem en un recipient apte per a microones, i amb tapa i les tenim uns 3 minuts a 800 W. És important pelar-les ben calents perquè després costarà molt.

tracking