SEGRE

Així pots fer ornaments de Halloween casolans

Com fer ornaments d'Halloween

Com fer ornaments d'Halloween

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les tradicions més populars de la nit d’Halloween és la de decorar la casa amb ornaments monstruosos. La majoria es poden fer amb materials com botelles, cartrons, oueres o càpsules de cafè que d’una altra manera anirien a parar a les escombraries.

Si disposes d’una cafetera de càpsules Nespresso o similar, pots elaborar ornaments molt senzills i ràpids en forma de muricecs, aranyes i petites carabasses per un cost molt econòmic. El primer pas és netejar les càpsules i aixafar-les. El color de la càpsula és important: si vols fer carabasses, han de ser ataronjades; si en canvi vols elaborar muricecs podrien ésser morades o negres i per a les aranyes, negres o marrons. El segon pas serà fer un forat en un dels extrems i passar-hi un cordó o fil per poder penjar depsrés la cápsula.

Les carabasses de Halloween es caracteritzen per tenir cares terrorífiques i fulles verds a la part superior. Així, el següent pas serà dibuixar els fulles de les carabasses amb paper de color verd i un retolador. Per assegurar-te que el full encaixa perfectament sobre la carabassa, agafa la càpsula i utilitza-la de patró. Dibuixa la meitat d’una esfera seguint les línies de la càpsula, i després fes-lo les puntes de la fulla. Retalla el dibuix i enganxa'l a la càpsula amb cel·lo o goma d’enganxar super glue. Després d’enganxar les fulles, és el moment de fer la cara. Per dibuixar els ulls i la boca necessitaràs paper negre, que també podrás enganxar sobre la cápsula. 

Per al muricec, dibuixa les ales sobre el paper de color negre, retalla-les i enganxa-les a la part posterior de la càpsula. Per confeccionar les potes de l’aranya es pot utilitzar tubs netejadors, encara que també és possible realitzar-les amb paper o cartolina. Amb unes tisores, talla els tubs en sis trossos que siguin més o menys de la mateixa mida. Afegirem tres trossos a cada lateral de la càpsula i els enganxarem a la part posterior de la càpsula, procurant deixar una mica d’espai entre ells. Quan estiguin tots enganxats, doblega els extrems lleugerament perquè simulin les potes d’una aranya real. Li faltaran uns ulls, que pots dibuixar sobre paper o cartolina i enganxar a la part frontal de la càpsula.

La teranyina és un dels elements més significatius d’aquesta nit. Per fer-les existeixen diverses opcions molt econòmiques com utilitzar fil negre, desfilar cotó i col·locar les tires per totes les habitacions, o amb tela o paper. Pots penjar-hi les aranyes elaborades amb càpsules de cafè o altres de fetes amb cartolina, tela o goma eva.

Finalment, no podia faltar l'ornament més característic d’aquesta festivitat, la carabassa amb la seua monstruosa cara. Per començar a buidar la carabassa de Halloween és necessari que li tallis la tija. Talla-la amb compte fins que siguis capaç de treure-la sencera, ja que et servirà com a tapa. Seguidament toca buidar la carabassa, amb la mà o una cullera has d’anar traient totes les pipes i fibres de l’interior. El següent pas és dibuixar-li la cara a la carabassa. Per això pots haver-la dibuixat amb un retolador o cinta negra com a guia per tallar. Talla per les línies i, quan puguis, empeny amb els dits per treure els diferents trossos. Finalment, pots col·locar una espelma encesa a dins i tapar-la amb la tija.

tracking