SEGRE

El detingut per matar el nen de La Rioja estava en llibertat condicional per assassinat i agressió sexual a una jove

Va donar 17 ganivetades a una noia el 1998

Un nen de 9 anys ha mort aquesta nit a Lardero, a La Rioja, després que diversos testimonis hagin afirmat que havien vist com un home s'emportava el menor mitjançant engany.

Un nen de 9 anys ha mort aquesta nit a Lardero, a La Rioja, després que diversos testimonis hagin afirmat que havien vist com un home s'emportava el menor mitjançant engany.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’home de 54 anys detingut pel crim d’un nen de 9 a Lardero (La Rioja) estava en llibertat condicional des d’abril de 2020 després d’haver estat condemnat per l’assassinat i agressió sexual a una jove, que va acoltellar 17 vegades el 1998, cinc anys després d’haver estat sentenciat per una altra agressió sexual. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil té previst reconstruir en les pròximes hores els fets que van desencadenar l’homicidi d’Álex la nit d’aquest dijous, han indicat a Efe fonts de la investigació; mentrestant, aquest divendres continua la presa de declaracions i la confecció de la inspecció tècnic ocular.

El detingut, de nacionalitat espanyola i veí de Lardero, es troba des d’ahir a la nit a les dependències de la Guàrdia Civil a Logronyo, on pot romandre fins un màxim de 72 hores abans de passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Logronyo, una vegada que finalitzi la investigació de la Policia Judicial. La Delegació del Govern espanyol a La Rioja ha informat aquest divendres que el detingut va ser condemnat a 7 anys de presó per una agressió sexual el 1993, i per l’assassinat i agressió sexual a una agent immobiliària, l’agost de 1998 a Logronyo, va ser sentenciat a 20 anys i 10 anys de presó, respectivament, una condemna que complia l’agost de 2023.

El 2020, el detingut va ser traslladat des d’una altra presó a la de Logronyo; l’abril d’aquell any, va quedar en llibertat condicional i, d’acord a fonts judicials, al llarg de l’execució de la sentència mai no se li va concedir un permís penitenciari. La localitat de Lardero s’ha despertat aquest plujós divendres amb sentiments a parts iguals de tristesa per la mort Álex i de ràbia per pensar si es pogués haver evitat aquest homicidi després dels avisos que havien donat alguns pares en les últimes setmanes que un home "rondava" als grups de nenes que jugaven al parc.

Segons la Delegació del Govern espanyol, dilluns passat, dia 25, es va denunciar davant de la Guàrdia Civil que, en el col·legi Villa Patro de Lardero, proper al parc on va dessemblar Álex, un home va convidar una petita a anar-se amb ell per jugar amb la seua filla, a la qual cosa la menor no va accedir. Les dades aportades en la denúncia no permetien identificar l’autor o vincular-lo amb la persona detinguda aquest dijous, ha recalcat la Delegació. "No hi ha paraules" és la frase més repetida aquest divendres a La Rioja i, en especial, en Lardero, un dels municipis de l’àrea metropolitana de Logronyo, a 5 quilòmetres, amb uns 11.500 veïns, l’ajuntament dels quals ha decretat en un ple extraordinari tres dies de dol.

Al voltant de les set de la tarda d’aquest dijous, han narrat a Efe diversos testimonis, una nena d’11 anys va alertar els adults que "l’home que vigila" s’havia emportat Álex del parc, i va indicar el portal en el qual vivia. Aquest home, en moltes ocasions, se situava a prop dels menors que juguen al parc i, almenys, dos vegades va tractar que nenes l'acompanyessin a casa seua amb l’excusa que tenia uns ocellets molt bonics, han dit.

Susana Torres, mare d’una d’aquestes menors, ha assenyalat que el seu espòs, després de l’alerta, va pujar al domicili del detingut, va trucar a la porta i, quan li van obrir, va veure un home amb Álex en braços i li va dir que s’havia "desmaiat". El nen es trobava molt greu i inconscient i els serveis sanitaris que van acudir no van poder reanimar-lo i va morir al replà de les escales, on ja estaven agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local al costat del amb detingut.

Álex, que estava disfressat de "la nena de l’exorcista" per celebrar Halloween, es trobava en una festa familiar que se celebrava en un local al costat del parc, al qual va sortir per jugar amb uns amics i on el detingut, amb engany, se'l va emportar a casa seua, situada als voltants. Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest migdia al parc, on tres grans testos de clavells blancs han estat posats a disposició de qui volgués dipositar-ne un sota els gronxadors, que de seguida s’han omplert de flors.

Aquesta ha estat una de les moltes mostres de solidaritat que s’han succeït aquest divendres, tant a Lardero, on vivia el petit, com a Logronyo, on cursava tercer de Primària en el col·legi de Jesuitas. Els prop de 2.000 alumnes d’aquest centre i els professors han guardat un minut de silenci sota la pluja amb un missatge unànime: "Sempre portarem Álex al cor i recordarem com de meravellós que era".

tracking