SEGRE

La DGT desmenteix una mesura que ells mateixos van anunciar i et pot costar 200 euros de multa

La DGT desmenteix una mesura que ells mateixos van anunciar i et pot costar 200 euros de multa.

La DGT desmenteix una mesura que ells mateixos van anunciar i et pot costar 200 euros de multa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La DGT va anunciar fa gairebé un any diverses mesures per protegir els motoristes el 2021, entre les quals s’incloïa una petició històrica dels conductors de motocicletes: permetre’ls "circular pel voral en vies embussades", a una velocitat màxima de 40 km/h, per evitar posar-se en perill avançant i serpentejant entre cotxes. La mesura havia de servir per regular una pràctica il·legal i perillosa que ja era molt habitual entre els motoristes, sobretot en els típics embussos d’hora punta.

Onze mesos després la mesura encara no ha estat aprovada i molts conductors es pregunten quan entrarà en vigor una norma que va ser molt celebrada pels motoristes, fins el punt que alguns pensen, erròniament, que ja està permès circular pel voral en cas d’embús. Però, de moment, circular amb moto pel voral continua sent una maniobra "antireglamentària i perillosa" que està tipificada com una infracció greu del Reglament General de Circulació (RGC) i, per tant, sancionada amb una multa de 200 euros.

A consultes d’usuaris confosos, la DGT ha respost que la mesura encara no ha entrat en vigor i està pendent de la seua aprovació. "Aquesta és una mesura inclosa en la reforma de la Llei de Seguretat Viària que s’està tramitant en Las Cortes (Generals) i que encara no està aprovada", ha estat la resposta de la DGT. La mesura ni tan sols ha arribat encara al Congrés, per la qual cosa és impossible que entri en vigor aquest mateix any.

tracking