SEGRE

ENTITATS CULTURA POPULAR

Els Castellers recuperen la seua diada

És la primera celebració després de l'aturada provocat per la Covid || Acompanyats per la colla Tirallongues de Manresa, van reunir prop de 150 persones a la plaça

Les dos agrupacions en un dels pilars que van fer els castellers a la plaça Paeria de Lleida.

Les dos agrupacions en un dels pilars que van fer els castellers a la plaça Paeria de Lleida.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça de la Paeria de Lleida va acollir la primera diada dels Castellers de Lleida després de la pandèmia. Un esdeveniment en què van participar prop de 150 castellers entre membres de l’agrupació lleidatana i els Tirallongues de Manresa. “Estem molt contents per tornar a celebrar diades castelleres a la ciutat, en una nova demostració d’esforç de les entitats i l’ajuntament per tirar endavant l’àmbit festiu i cultural, sent exemple de tot Catalunya”, va explicar el regidor de Tradicions de l’ajuntament de Lleida, Ignasi Amor.

Els Castellers de Lleida van tornar a la plaça de la Paeria després de la seua primera actuació el passat 26 de setembre en el marc de les Festes de la Tardor de la ciutat, però en aquesta ocasió ho van fer per celebrar el seu dia acompanyats pels Tirallongues de Manresa amb els quals van arribar a la plaça de la Paeria pel carrer Major al so de les gralles i timbals.

“Poder tenir un rodatge en els assajos i haver actuat a Manresa i a les Festes de Tardor aquestes últimes setmanes ens permet arribar a la nostra diada amb capacitat per tornar a fer castells del nostre nivell i amb la forma física adequada com per poder disfrutar avui”, va explicar a SEGRE Marc Perea, cocap de colla.

Després d’estrenar-se el passat mes de setembre a les festes de la ciutat, els lleidatans han reprès l’activitat en unes dates en les quals sol acabar el calendari casteller. Una cosa que no suposa un problema per al president dels Castellers de Lleida, Pau Bonet, que va assenyalar que tornen “amb canvis i molta gent jove que auguren un bon futur”.

tracking