SEGRE

ESGLÉSIA POLÈMICA

El bisbe emèrit de Solsona Xavier Novell, crucial en les teràpies de conversió gais

Xavier Novell.

Xavier Novell.MIKEL ARISTREGI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe emèrit de Solsona Xavier Novell, que aquest estiu va presentar la seua renúncia al càrrec i està tramitant casar-se pel civil amb l’escriptora Sílvia Caballol, va desenvolupar “un paper secundari però important” en els cursos que l’entitat Veritat i Llibertat ofereix com a teràpies de conversió de l’homosexualitat. Així ho assegura el president de l’associació No És Teràpia, Saúl Castro, que explica que hi ha almenys dos persones que van ser testimonis de la participació de Novell en aquestes teràpies. Arran de la participació de Novell en una d’aquestes teràpies “específica per a ell” el 2018, es va ocupar de derivar altres persones, en general homes, a Veritat i Llibertat, perquè seguissin aquesta mena de teràpia.

L’entitat No És Teràpia està recopilant testimonis de possibles afectats d’aquestes pràctiques a tot Espanya i “estem en el pas previ de construir un cas” contra “els caps visibles de Veritat i Llibertat”. En canvi, no tenen “res específic contra Novell” perquè, encara que el seu paper en aquesta associació “era important, ha resultat secundari, ja que continuen actuant sense ell”, va destacar. Així mateix, constata que Novell es va sotmetre a aquestes teràpies de forma voluntària i que “ara mateix no es pot parlar que en sigui una víctima”.

D’altra banda, els bisbes espanyols, repartits en quatre grups, es reuniran amb el papa Francesc en diferents dies entre el desembre i el gener i és probable que s’abordi la situació de Novell, segons fonts pròximes.

tracking