SEGRE

Aquest és el nombre de tasses de cafè diàries recomanades

Tasses de cafè

Tasses de cafè

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que el cafè és una beguda en ocasions criticada pels efectes que la cafeïna té sobre el nostre organisme, un recent estudi presentat en el Congrés de la Societat Europea de Cardiologia i del qual informa Kaiku Caffé Latte ha demostrat que la ingesta habitual de cafè té beneficis per al cor: El consum de 0.5 a 3 tasses de cafè al dia es vinculen amb un menor risc d’accident cerebrovascular i malaltia cardíaca en una població sense una malaltia relacionada amb el cor diagnosticada.

Amb l’arribada de la tardor i el descens de les hores de llum i les temperatures sorgeix sensació de cansament, irritabilitat, insomni i fins i tot ansietat, el que es tradueix en un més consum de cafè. I és que aquest produeix endorfines, que poden incrementar la capacitat mental i de percepció i que per a molts és imprescindible per afrontar el dia amb energia.

Els beneficis del cafè no són només per l’efecte estimulant de la cafeïna, també ho és per la seua riquesa nutricional, a causa que el cafè és una de les fonts majors d’antioxidants en la dieta (polifenols), protegint-nos de l’oxidació cel·lular i impedint l’acció dels radicals lliures, evitant d’aquesta manera un envelliment precoç.

Encara que la cafeïna no s’acumula en l’organisme i s’elimina amb l’orina entre 3 i 6 hores després d’haver estat ingerida, perquè té un lleuger efecte diürètic, segons estudis les persones que beuen cafè en excés o en grans dosis (més de 4-5 tasses al dia), els pot provocar insomni, excitació, hiperactivitat, nerviosisme, tremolor de mans, taquicàrdia i ansietat. Encara que la dosi diària recomanable de cafeïna no ha de ser superior a 200 mg, segons les comunitats científiques qualsevol consum major a 400-500 mg es considera excessiu, ja que és la dosi màxima que es pot tolerar.

tracking