SEGRE

El 38% d'empleats prefereix treballar per a una cap, per un 26% que elegeix un home

El 38% d'empleats prefereix treballar per a una cap, per un 26% que elegeix un home

El 38% d'empleats prefereix treballar per a una cap, per un 26% que elegeix un home

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciència ha comprovat que les dones solen ser caps molt eficients. Nombrosos estudis, incloent l’enquesta de Gallup que va entrevistar més de 27 milions d’empleats al voltant del món, va comprovar que les dones en llocs de lideratge solen desenvolupar-se millor que els homes ja que tenen més habilitats per elevar el compromís dels seus empleats.

El 70% dels enquestats considera que les dones en càrrecs directius són més efectives, mentre que el 49% van afirmar que les caps són summament efectives. Per això, no és sorprenent que el 67% tingui una actitud positiva cap als equips amb líders femenins i el 62% té sentiments positius sobre empreses liderades per dones.

D’altra banda, una enquesta de ResumeLab revela que el 38% preferiria treballar per a una cap, comparat amb el 26% que preferiria treballar per a un cap (un 35% no mostra preferència). El 37% creu que és millor per a la imatge d’una empresa ser representat per una dona, davant un 34% que va opinar que és millor que ho faci un home.

Quan es va preguntar quines indústries eren més adequades per a les dones, aquests van ser els resultats preferits:

  • Salut: 65%
  • Educació/bibliotecología: 61%
  • Recursos humans: 53%
  • Finances/béns arrels/assegurances: 51%
  • Administració: 51%
  • Cura personal/serveis socials: 51%
  • Art/disseny/moda: 51%

Hi ha un altre aspecte que l’estudi va revelar sobre les desigualtats al mercat laboral. Els enquestats reconeixen el fet que les dones de color s’enfronten a una situació encara més difícil. El 69% dels enquestats creuen que les dones de color s’enfronten a més desafiaments al món laboral. El 67% opina que és més difícil per a una dona de color obtenir un lloc gerencial. 

tracking