SEGRE

El teu iPhone avisarà automàticament a emergències si tens un accident de cotxe

Un Iphone 13.

Un Iphone 13.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de la tecnologia avança a passos cada vegada més gegantescos i ràpids. Segons el portal Engadgetel, Apple està treballant en un sistema anomenat "crash detection" ("detecció de xoc) que consisteix que tant un iPhone com un Apple Watch tingui la capacitat de detectar un accident de cotxe i trucar automàticament al 911 (telèfon d’emergències americà, en el cas d’Espanya estaria preparat per trucar al 112).

Segons l’informe, porten diversos anys desenvolupant-lo i recopilant informació anònima d’usuaris amb iPhone i Apple Watch, on s’han detectat més de 10 milions d’accidents de cotxe i més de 50 mil d’elles anaven acompanyades de trucades al 911. Per això, Apple està intentant que aquest nou sistema només cridi a emergències en casos d’un accident que sigui més greu.

Cal recordar que els Apple Watch compten ja amb una funció de detecció de caigudes, per la qual cosa aquesta nova funció en els iPhone i als rellotges seria una evolució lògica a aquesta funció. Es faria ús dels sensors en aquests dispositius per detectar pics sobtats de força G, que podrien indicar que ha ocorregut|passat un accident. En detectar-se això prendria contacte de forma automàtica amb els serveis d’emergència.

Els iPhone no serien els primers telèfons al mercat amb aquesta funció, ja que els Google Píxel compten des de fa uns mesos amb una característica similar.

Respecte a Apple, en un primer moment s’estudiava que aquesta funcionalitat podria implementar-se el 2022, però actualment no hi ha data per a l’arribada d’aquest sistema.

tracking