SEGRE

Aquests són els vasos d'aigua que has de beure al dia segons la teua edat

Aquests són els vasos d'aigua que has de beure al dia segons la teua edat

Aquests són els vasos d'aigua que has de beure al dia segons la teua edat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aigua és essencial per mantenir el cos hidratat i conservar forts i sans ossos, articulacions i altres teixits sensibles. Però, a més, beure aigua garanteix expulsar els rebutjos corporals mitjançant la suor, l’orina i la digestió. Per això, no només cal beure aigua quan tenim set, ja que llavors no beuríem ni la meitat del necessari.

És important tenir al cap quant líquid cal ingerir per poder complir l’objectiu. La quantitat d’aigua que sol recomanar-se prendre diàriament és d’un litre i mig, o vuit vasos grans d’aigua al dia, però aquesta quantitat variaria en funció de l’edat i condicions fisiològiques de cada persona.

L’Institut Americà de Medicina (IOM) va realitzar un estudi i va marcar certes pautes i recomanacions en la ingesta d’aigua que varien en funció de cada persona i la seua edat. Els adults hauran de basar les quantitats d’aigua partint dels 2.5 litres diaris. Aquests variaran segons els senyals que els doni el seu cos, com l’agitació, tolerància a la calor o disminució de la gana.

La recomanació actual de l’IOM per als adults amb edat superior als 19 anys varia entre els homes i les dones. Per al gènere masculí es recomanen 13 vasos d’aigua al dia, mentre que per a les dones el número és de 9. Es pot assenyalar que ambdues xifres no es refereixen a beure vasos d’aigua literalment, sinó a prendre aquest número com a referència de quantitat total. I és que a part de l’aigua que es pugui beure directament, també ingerim aigua a través d’altres aliments com les fruites i els vegetals. Per això, una persona o adult gran ha de prendre entre 6 a 8 vasos de líquids al dia, però a més de l’aigua ha d’incloure en la seua dieta aliments que incrementin la seua hidratació.

Els nens solen ser més vulnerables als trastorns de temperatura perquè la seua pell és més prima, la qual cosa facilita l’eliminació d’aigua. Estar ben hidratat és crucial per a un nen, ja que això influeix en les seues capacitats cognitives. Nens de entre quatre i vuit anys han de prendre 1.6 litres de aigua al dia, uns cinc vasos al dia. Els nens de nou a 13 anys han de consumir 2.1 litres diaris. En tant, les nenes han de prendre, com a mínim, 1.9 litres, entre set i vuit vasos al dia.

A partir dels 14 anys d’edat, les dones han d’ingerir al voltant de dos litres diaris. En el cas dels homes, la quantitat augmenta fins els 2.5 litres. És a dir, entre 8 i 11 vasos al dia.

Les dones embarassades o en període de lactància han de consumir 0.3 litres i 0.7 litres més, respectivament. És a dir, fins els 10 vasos si estan embarassades. En cas d’estar en període de lactància, la quantitat és de 13 vasos per jornada.

Els que no aconsegueixen arribar al mínim recomanable no s’han d’alarmar, això no compromet la seua salut. Però sí que és cert que a llarg termini el cos el nota i agraeix tot el que se l’hagi cuidat. Això sí, és recomanable augmentar la ingesta d’aigua si es realitzen esforços físics constants, a causa que s’arriben a perdre més de dos litres d’aigua per hora. Entre els avantatges d’estar bé hidratat en l’edat adulta hi ha la disminució de les infeccions urinàries i virals com la grip; es millora la digestió i es prevé el restrenyiment, es lubrifiquen les articulacions i es prevenen rampes, i es disminueix la producció de càlculs o pedres al ronyó.

tracking