SEGRE

Com accedir al 'Bo Calefacció' del Govern espanyol

Com accedir al 'Bo Calefacció' del Govern

Com accedir al 'Bo Calefacció' del Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol va aprovar la setmana passada un reial decret que inclou un paquet d’ajuts per valor de 100 milions d’euros per intentar pal·liar l’augment del preu de l’energia i entre els quals hi ha un bo de 90 euros que amplia el bo social tèrmic, perquè les famílies amb més dificultats puguin escalfar casa seua durant l’hivern. Aquesta ajuda es cobrarà durant el mes de desembre i únicament serà vigent durant aquest any.

Per accedir a aquesta ajuda addicional, és necessari tenir aprovat el bo social, del qual poden beneficiar-se persones vulnerables, vulnerables severs, vulnerables severs en risc d’exclusió social, sempre que compleixin uns requisits.

Es consideren persones vulnerables:

  • si algun membre de la unitat familiar té una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, és víctima de violència de gènere o víctima de terrorisme.
  • si algun membre de la unitat familiar es troba en situació de dependència reconeguda de grau 2 o 3.
  • si s’acredita que la unitat familiar està integrada per un únic progenitor i, almenys, un menor (famílies monoparentals).
  • pensionistes amb la pensió mínima: que el sol·licitant (o en cas que hi hagi unitat familiar, tots els membres de la mateixa que tinguin ingressos) percebi la pensió mínima (per jubilació o per incapacitat permanent). A més, si té una altra font d’ingressos a part de la pensió la seua quantia anual no pot superar els 500€.
  • famílies nombroses: totes sense excepció.

Es considera vulnerables severs (contracte de tarifa regulada (PVPC): renda anual inferior: els qui tinguin nivells de renda inferiors al 50% dels límits vàlids per als clients vulnerables (veure més amunt).

  • pensionistes amb pensió mínima i renda inferior: que tots els membres de la unitat familiar siguin pensionistes de la Seguretat Social, percebin la pensió mínima (per jubilació o per invalidesa permanent) i tinguin una renda anual inferior o igual a 1 vegada l’IPREM.
  • famílies nombroses amb renda inferior: aquelles amb una renda anual inferior a 2 vegades l’IPREM.

Clients vulnerables severs en risc d’exclusió social: són aquelles persones que ja han estat considerats clients vulnerables severs o que estan sent atesos pels serveis socials d’una Administració autonòmica o local que financi almenys el 50% de l’import de la seua factura elèctrica.

Amb l’objectiu de reduir els elevats preus de la factura de la llum, l’aigua i el gas amb una incidència més gran|important per als col·lectius vulnerables, el Ministeri per a la Transició Ecològica ha facilitat aquesta sol·licitud en la seua pàgina web en la qual s’habilita un apartat per a això, que a més explica la quantia en funció d’una sèrie d’indicadors com la zona climàtica, determinada per província i municipi.

tracking