SEGRE

Facebook deixarà d'utilitzar el seu sistema de reconeixement facial

Facebook canvia de nom i passarà a anomenar-se Meta

Facebook canvia de nom i passarà a anomenar-se Meta@Meta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook ha anunciat que en les properes setmanes deixarà d’utilitzar la seua tecnologia de reconeixement facial, que permetia als usuaris identificar-se de forma automàtica en fotos i vídeos, i esborrarà les metadades de més de 1.000 milions de persones amb els quals funcionava el sistema.

Aquesta decisió forma part d’un "moviment de tota l’empresa per limitar l’ús del reconeixement facial" als seus productes, com ha assegurat Meta|Portera, la matriu de Facebook, a través d’un comunicat. Més d’un terç dels usuaris actius diàriament de Facebook havien activat en els seus comptes a la xarxa social el sistema de reconeixement facial, amb el que la xarxa social pot identificar-los automàticament en imatges i vídeos publicades per d’altres, així com recomanacions sobre qui etiquetar. Amb la retirada d’aquesta tecnologia, que tindrà lloc en les properes setmanes, Facebook eliminarà també les metadades que permetien el seu funcionament, i que feien referència a més de 1.000 milions d’usuaris.

Els usuaris no podran activar la funció manualment de nou, i el canvi també afectarà el Text alternatiu automàtic (AAT), que proporciona descripcions en text per a les persones amb problemes de visió, i que continuarà detallant quantes persones apareixen però no la seua identitat.

La companyia ha manifestat la seua intenció de continuar treballant en el reconeixement facial per a usos diferents, com verificar la identitat d’usuaris o prevenir el frau i la suplantació d’identitat. No obstant, ha reconegut que "hi ha moltes preocupacions sobre el lloc de la tecnologia de reconeixement facial en la societat", i que la regulació encara ha de proporcionar "un conjunt clar de regles que regeixin el seu ús", la qual cosa motiva una aplicació més restringida de la tecnologia.

Facebook ha destacat els casos en els quals el reconeixement facial sí que és "valuós per a les persones i socialment acceptable", entre els que ha citat|esmentat "serveis que ajuden a les persones a obtenir accés a un compte bloquejat, verificar la seua identitat en productes financers o desbloquejar un dispositiu personal". També ha obert la porta a un futur en què el reconeixement facial tingui lloc directament des dels dispositius privats de les persones, per a usos com ajudar les persones amb discapacitat visual a reconèixer a qui apareixen en imatges.

tracking