SEGRE

Descobreix amb aquest mapa el segon idioma més parlat a cada país

Els segons idiomes més parlats a Europa.

Descobreix amb aquest mapa el segon idioma més parlat a cada paísMoveHub

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CIA ha elaborat un mapa amb els segons idiomes més parlats en diferents països, i s’han evidenciat enormes sorpreses després d’observar els resultats. A Espanya, per exemple, el segon idioma més parlat és el català: el 74% de les persones parlen espanyol, mentre que un 17% utilitza el català.

Altres dades curioses que han sorprès molts usuaris són que, en el cas del Regne Unit, el segon idioma més parlat és el polonès, mentre a Alemanya és el turc. A França, és l'anglès, mentre que a Sud-Amèrica el segon idioma és l’espanyol, seguit de l’italià, encara que també apareixen el portuñol, el guaraní i el quítxua.

Totes aquestes dades venen de la secció d’idiomes del World Factbook de la CIA, i se centren a analitzar l’idioma més parlat per les persones durant la seua vida quotidiana, i no a l’idioma que els petits aprenen per completar la seua formació. En cas que el mapa se centrés en aquest altre aspecte, pràcticament tots els territoris estarien pintats del mateix color: anglès.

També observem que hi ha dades molt curioses en altres continents com per exemple Sud-Amèrica o Àfrica, on els idiomes europeus predominen a causa de la colonització i l’imperialisme que van patir aquests territoris: així, francès, l’anglès i l’italià dominen a la zona nord mentre que l’àrab, el lingala el hasua o el portuguès se situen en altres punts del continent.

A Amèrica del Nord, a Canadà és el francès la segona llengua més parlada i als Estats Units és el castellà.

Mirant a la zona de Àsia i Oceania veiem que a la Xina el segon idioma més utilitzat és el Cantonès, un idioma que es parla en Cantó, Hong Kong o la Xina Meridional. A Austràlia el segon idioma dominant és el Mandarí, parlat pel 2,1%, i això que com a percentatge de població Itàlia i Alemanya compta amb més població en aquest país.

tracking