SEGRE

COVID 19

El Regne Unit aprova l'ús de la primera pastilla antiviral contra la covid

El Regne Unit aprova l'ús de la primera pastilla antiviral contra la covid

El Regne Unit aprova l'ús de la primera pastilla antiviral contra la covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries del Regne Unit han aprovat l’ús de la primera pastilla antiviral contra la covid-19, el molnupiravir, que podrà utilitzar-se en pacients que han donat positiu en un test i que presenten almenys un factor de risc per desenvolupar una malaltia greu.

L’Agència Reguladora de Medicaments (MHRA, per les sigles en anglès) va considerar en un comunicat que el medicament és "segur i efectiu per reduir el risc d’ingrés hospitalari i mort en persones amb un covid de suau a moderat que tenen un risc extra".

El ministre britànic de Sanitat, Sayid Javid, va destacar en una intervenció en xarxes socials que es tracta d’un "dia històric" per al Regne Unit, en convertir-se en "el primer país al món que aprova un antiviral per a la covid que es pot emportar a casa".

Aquest fàrmac està recomanat, per exemple, per a persones obeses, més grans de 60 anys i pacients amb diabetis o amb problemes cardíacs.

La MHRA va indicar que el medicament hauria de ser subministrat immediatament després de donar positiu per covid o dins dels cinc dies de la confirmació de la infecció.

La recomanació dels reguladors és que la pastilla, desenvolupada al principi per tractar la grip, sigui presa per aquestes persones vulnerables dos vegades al dia.

Molnupiravir ha estat desenvolupada per les companyies farmacèutiques nord-americanes Merck i Ridgeback Biotherapeutic, i es tracta del primer medicament per al tractament de la covid que pot ser pres en forma de pastilla en comptes d’una injecció.

El fàrmac ataca un enzim que el virus utilitza per fer còpies de si mateix, per la qual cosa es prevé la seua multiplicació i manté la càrrega viral a nivells baixos en l’organisme, així redueix la gravetat de la malaltia.

La consellera delegada del regulador britànic, June Raine, va qualificar el medicament d’"una altra teràpia per a la nostra armadura contra la covid-19", i va afegir que aprovar-lo és important perquè així es pot prendre fora de l’entorn hospitalari.

tracking