SEGRE

Aquestes són les coses que necessites per muntar un kit de supervivència

Una farmaciola.

Aquestes són les coses que necessites per muntar un kit de supervivència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que el responsable del Programa de Clima i Energia del Real Instituto Elcano, Gonzalo Escribano, ha declarat que Espanya és un dels països més segurs en matèria de subministrament energètic d’Europa i per tant, un dels menys exposats a la possibilitat que es produeixi un apagada prolongada, tal com tem Àustria, s’ha disparat la preocupació davant d’una possible apagada energètica.

Ho demostra que paraules com a 'fogó', 'càmping gas’ o 'llanterna' són de les més buscades a Google en aquests últims dies, així com 'kit de supervivència', segons Google Trends.

Encara que hi ha versions variades, la majoria coincideixen que el famós kit de supervivència que sembla que molts ja estan preparant ha d’incloure aigua, aliments no peribles, espelmes, llanternes, piles o bateries externes, un fogó, una ràdio, una farmaciola i diners en efectiu. S’aconsella reflexionar sobre el que podríem arribar a necessitar en les primeres 72 hores:

Aigua: davant d’una apagada, un problema en el subministrament o un fenomen meteorològic pot ser que aconseguir aigua es converteixi en un problema. Per això és molt bona idea comptar amb pastilles potabilitzadores d’aigua. Es tracta d’un compost que, per cada una, és capaç de fer un litre d’aigua potable. Costen al voltant de 10 euros i són molt fàcils de guardar. Això ens permet estalviar espai i tenir aigua per a diverses setmanes si se’ns acaba la reserva.

Menjar: aliments deshidratats, xocolate, sal, sucre, llet en pols, menjar en llauna... (i un obrellaunes).

Brúixola: també és essencial és una brúixola i un xiulet –encara que és millor tenir-ne dos, per si som més d’una persona–, que pot ser indispensable per no perdre el nostre acompanyant. També poden incloure’s: un espill per reflectir llums i una llum química, per senyalitzar el camí o alguna zona.

Foc: el foc és un element essencial per sobreviure davant d’una situació extrema, per cuinar, escalfar-nos o il·luminar. Per fer-ho podem adquirir un pedrenyal o esca per poder fer foc amb facilitat. També és bona idea tenir llumins i espelmes|veles. Per crear una foguera o un petit foc per cuinar o entrar en calor, és recomanable guardar cotó, ja que és un material molt inflamable i pot ser una gran ajuda per crear una flama.

Farmaciola: Una altra de les parts primordials de qualsevol kit de supervivència és un farmaciola compost, com a mínim de sedant, gases, analgèsics, permanganat potàsic (que serveix per esterilitzar l’aigua) i antihistamínics.

No està de més aconseguir mantes tèrmiques de polièster aïllant que eviten canvis bruscos de temperatura i algunes eines versàtils com|com a ganivets, tisores, descargoladors o millor, una navalla multiusos.

tracking