SEGRE

TECNOLOGIES CIBERSEGURETAT

Facebook tancarà el reconeixement facial i eliminarà dades personals

Només a Lleida ciutat existeixen 120.000 perfils actius en aquesta xarxa social

Mark Zuckerberg, president de Meta, matriu de Facebook.

Mark Zuckerberg, president de Meta, matriu de Facebook.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook va anunciar ahir que en les properes setmanes deixarà d’utilitzar la seua tecnologia de reconeixement facial, que permitia als usuaris identificar-se de forma automàtica en fotos i vídeos, i esborrarà les metadades de més de 1.000 milions de persones amb què funcionava el sistema. Aquesta decisió forma part d’un “moviment de tota l’empresa per combatre les creixents preocupacions sobre la seguretat de la xarxa social” segons van assegurar des de Meta, la matriu de Facebook, en un comunicat. Més d’un terç dels usuaris que interaccionen diàriament a Facebook havien activat en els seus comptes aquest sistema de reconeixement, amb el qual la xarxa pot identificar-los automàticament en imatges i vídeos publicats per d’altres, així com recomanar sobre qui etiquetar.

Una vegada retirada aquesta tecnologia, els usuaris no podran tornar a activar aquesta funció de forma manual. A més, també es veurà afectat el text alternatiu automàtic, que proporciona descripcions en text per als usuaris amb problemes de visió, que continuarà detallant quantes persones apareixen en les imatges i vídeos, però no la identitat. Des de la companyia han manifestat la intenció de continuar treballant en el reconeixement facial.Segons un informe de l’agència The Social Media Family, Facebook és la plataforma líder a Lleida amb un total de 120.000 perfils actius a la capital del Segrià Un gegant nascut el 2004 que ara canvia de nom i ja es diu Meta

L’empresa coneguda com Facebook, xarxa social que va revolucionar la nostra manera de relacionar-nos des del 2004, i que també és propietària d’Instagram i WhatsApp, ha deixat de dir-se Facebook per passar a denominar-se Meta.

L’anunci el va realitzar el fundador, Mark Zuckerberg, que va explicar la seua visió del que ja han batejat com a “metavers”, en una clara aposta per a la realitat virtual. El canvi afecta exclusivament la cúspide de la corporació, per la qual cosa la coneguda xarxa social continuarà mantenint el nom de Facebook.

tracking