SEGRE

Alerten d'intents d'estafa a ancians amb serveis de teleassistència

Alerten d'intents d'estafa a ancians amb serveis de teleassistència

Alerten d'intents d'estafa a ancians amb serveis de teleassistènciaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han alertat de diversos intents d’estafes a ancians i persones dependents que utilitzen serveis de teleassistència "per ser atesos en cas de necessitat i d’urgència", segons un comunicat aquest divendres. Han explicat que la presumpta estafa es realitza a través d’una trucada en la qual els presumptes treballadors del servei de teleassistència contacten amb les seues víctimes i els comuniquen que el seu servei ha canviat i que "han d’abonar diners si no volen perdre'l".

També "utilitzen l’excusa de la revisió del botó d’alerta" i la venda de qualsevol altre producte, i utilitzen un to agressiu, contundent i sense deixar parlar a l’usuari. "Aquesta manera d’actuar és la que genera dubtes a la persona i per aquesta raó es desconfia del que els estan manifestant", han afegit.

Des de Mossos han recomanat no fer cap pagament ni facilitar dades personals ni bancàries per telèfon, contactar amb el servei de teleassistència per verificar la informació de la trucada, i trucar al telèfon 112 si s’és "víctima d’un delicte o una temptativa de delicte".

tracking