SEGRE

Catalunya estudia com prevenir la '"revictimització" en els judicis per violència sexual

Salut proposa implantar l’educació sexual de 0 a 3 anys per prevenir abusos infantils

Més d’un centenar de persones es van concentrar ahir a la nit a la plaça Major de Tàrrega.

Més d’un centenar de persones es van concentrar ahir a la nit a la plaça Major de Tàrrega.AJUNTAMENT DE BELLPUIG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha explicat aquest divendres que el departament està estudiant com prevenir la "revictimització" de les dones en el marc dels procediments judicials per delictes de violència sexual. En una entrevista a TV3, ha afirmat que la Conselleria ha començat a analitzar aquests processos per conèixer aquest fenomen i "donar unes instruccions concretes en l’àmbit judicial" per evitar-ho.

Després del cas de la menor violada a Igualada (Barcelona), ha explicat que els serveis de la xarxa especialitzada han contactat amb el seu entorn, i sobre la violació d’una dona que exercia la prostitució a Lleida ha afirmat que tota víctima té dret a rebre aquest suport, amb independència de les seues circumstàncies.

D’altra banda, ha cridat a fer un "treball específic a les escoles per combatre estereotips" i ha apostat per llançar campanyes que interpel·lin tots els homes, segons ha dit, per promoure la igualtat i deixar enrere estereotips masclistes sobre les relacions.

També ha proposat implantar l’educació sexual i afectiva de 0 a 3 anys, per prevenir els abusos sexuals i que els nens sàpiguen reconèixer "alertes" davant de tocaments. En alumnes de més edat, ha apostat per educar sobre la menstruació, la masturbació i les relacions sexoafectivas, i integrar-lo al currículum: "Si no ho proporciona l’escola, que és on es desenvolupa la major part de la infància i l’adolescència, on?".

tracking