SEGRE

El Banco de España avisa del límit de diners en efectiu que es pot portar a sobre

Guanya 200 milions en el sorteig d'Euromillones i els dona a la protecció del medi ambient

Guanya 200 milions en el sorteig d'Euromillones i els dona a la protecció del medi ambient

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banco de España és clar a l’hora d’establir els límits per moure diners en efectiu, encara que aquesta quantitat depèn de si ens movem per territori nacional o internacional.

La quantitat de diners que una persona pot portar en efectiu té un límit, establert per la Llei 10/2010 de 28 d’abril de prevenció de blanqueig de capitals i del finançament de terrorisme. Aquest límit està establert, dins de l’Estat, en 100.000 euros. En el cas que es vulgui moure una quantitat superior serà necessari declarar aquest tràmit. D’altra banda, si es tracta de la "sortida o entrada en territori nacional" des de l’estranger, el límit s’estableix en 10.000 euros.

Els pagaments en efectiu també tenen un límit per fer front als fraus i la nova normativa ha rebaixat aquesta quantitat a 1.000 euros. Així, la Llei 11/2011, de 9 de juliol, detalla que en adquirir un producte o un servei amb un valor superior a aquesta xifra s’haurà d’utilitzar un altre mitjà de pagament, com a targeta de crèdit o transferència bancària.

Des de l’11 de juliol de 2021, no poden pagar-se en efectiu les operacions d’import igual o superior a 1.000 euros o el seu valor en moneda estrangera, en el cas dels pagaments en els quals alguna de les parts actuï en qualitat d’empresari o professional. Aquest import s’eleva a 10.000 euros en el cas que el pagador sigui una persona física que no té el seu domicili fiscal a Espanya i no actuï en qualitat d’empresari o professional.

tracking