SEGRE

L'exbisbe de Solsona Xavier Novell estaria treballant en una firma d'inseminació de porcs de Cardona

És una empresa catalana capdavantera del sector que hauria ofert la feina a l’exbisbe

Xavier Novell.

Xavier Novell.MIKEL ARISTREGI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, estaria treballant en una empresa catalana capdavantera en l’elaboració de dosis per a inseminació artificial porcina d’alt rendiment, Semen Cardona. La firma exporta vint països i té seus a Espanya, Mèxic i les Filipines. En total, compta amb disset centres d’inseminació artificial (CIA), a més de cinc quarantenes, cinc laboratoris centrals i laboratoris d’elaboració en tots els centres. La seu central és a Cardona, a la província de Barcelona, on treballaria l’exbisbe Novell, segons va avançar aquest dijous el diari ABC.

Malgrat que diferents mitjans donaven ahir per feta la contractació, altres fonts només van apuntar que la firma de Cardona li hauria ofert feina a Novell, que és enginyer agrònom encara que mai va exercir com a tal. 

De fet, segons ha pogut saber SEGRE, el treball de final de carrera de Novell es basava en el funcionament d’una explotació ramadera d’inseminació artificial. També va ser entrevistat a l’octubre a l’empresa UPB Genetic World de Navàs, també dedicada a la genètica porcina, però no va ser seleccionat. Novell ha estat buscant feina a la zona del Bages des que va decidir instal·lar-se a Manresa després de renunciar a la vida eclesial i iniciar una relació sentimental amb la jove Sílvia Caballol, una psicòloga i escriptora de novel·les eròtiques i satàniques, veïna de Súria.

tracking