SEGRE

Un jove de Lleida estudiant de Medicina, becat per La Caixa

Oriol Blázquez es troba entre els cinquanta beneficiaris d’un nou programa d’ajuts

Els nous ajuts de La Caixa van dirigits a universitaris

Els nous ajuts de La Caixa van dirigits a universitarisFundació La Caixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove lleidatà es troba entre els cinquanta estudiants de tot Espanya becats per la Fundació La Caixa en el seu primer programa d’ajuts per a estudis universitaris. Es tracta d’Oriol Blázquez, un veí de Lleida que es va formar a l’institut Samuel Gili i Gaya i que ara cursa Medicina a la Universitat de Barcelona.

L’objectiu principal d’aquest nou programa, dirigit a estudiants brillants amb pocs recursos econòmics, és promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés a la formació universitària i oferir, alhora, un suport integral que permeti als joves desenvolupar al màxim el seu potencial i aconseguir l’excel· lència acadèmica.

Aquestes noves beques de La Caixa inclouen una dotació econòmica mensual que permet als beneficiaris tenir una dedicació plena als estudis, a més d’una ajuda inicial per adquirir material i equipació informàtica. Més enllà d’aquestes dotacions econòmiques, el programa preveu una ajuda addicional per a estades internacionals, cursos d’idiomes i un programa d’acompanyament i formació en habilitats transversals per dotar els estudiants de les competències necessàries per aconseguir un bon futur acadèmic.

Més de la meitat dels estudiants becats són dones (60%) i entre tots tenen una nota mitjana en Batxillerat o en cicles formatius de grau superior de 9,74 sobre 10. Pel que fa a les disciplines, hi ha 14 becaris que estudiaran carreres de l’àmbit de les ciències socials, 13 de l’àmbit de ciències de la vida, 12 que cursaran estudis d’arts i humanitats i 11 que faran graus de l’àmbit de les ciències teòriques i aplicades.

El procés de selec c ió d’aquests estudiants va comptar amb una primera fase de preselecció, en la qual es van escollir els 150 candidats amb més bona nota d’expedient, i una segona fase en la qual els candidats preseleccionats van ser convocats a una entrevista personal davant d’un comitè d’avaluació extern, que va escollir els 50 candidats que complien millor els requisits establerts en aquesta convocatòria de beques.

tracking