SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Els violadors d'Igualada haurien comès una temptativa d'homicidi

La discoteca a la qual va acudir la jove es persona com a acusació particular

La discoteca, ubicada al polígon de Les Corts d’Igualada.

La discoteca, ubicada al polígon de Les Corts d’Igualada.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El portaveu sindical dels Mossos d’Esquadra, Toni Castejón, va assenyalar ahir a Cuatro que, a més de la violació, els agressors –aparentment un mínim de dos individus– de la menor de setze anys que el passat 1 de novembre va patir una brutal agressió sexual en un polígon d’Igualada podrien haver comès una “temptativa d’homicidi”, ja que “la van deixar tirada en un descampat, despullada i quan les temperatures rondaven els tres graus”. “És un miracle que estigui viva”, va afegir Castejón. La jove segueix hospitalitzada a causa del fort traumatisme al cap i els esquinçaments a l’anus i a la vagina que li van fer.

La policia catalana, que no ha pogut prendre declaració a la víctima pel seu estat, continua rastrejant les càmeres de seguretat de la zona i els telèfons dels assistents a la festa per trobar alguna imatge o pista que els condueixi als autors. Tanmateix, les càmeres de seguretat de l’establiment en el qual la jove va celebrar la nit de Halloween –situada al polígon de Les Corts– no estaven connectades perquè feia un any i mig que estava tancat, per la qual cosa va donar de baixa el servei de videovigilància. Així mateix, la sala es personarà com a acusació particular en el cas.

Així ho va confirmar ahir la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), que també va anunciar que es presentarà com a acusació en el cas. Asseguren que s’ha danyat de “manera injusta” la imatge de l’oci nocturn i de la discoteca en particular.Tant la patronal com la sala van presentar ahir un escrit en el qual van exigir que els autors de l’agressió, per als que van demanar “la pena màxima prevista al codi penal”, siguin acusats d’un delicte de violació i un de lesió. A més, la patronal va exigir la confecció d’una “llista negra” de condemnats per agressions sexuals perquè les discoteques puguin impedir-los l’accés.

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, van mostrar ahir rebuig dels fets a la Junta de Seguretat de Catalunya. Marlaska va constatar un augment dels delictes d’agressió sexual –que atribueix al fet que fins ara “hi ha hagut molta infradenúncia”–, i Elena va indicar que dedicarà “els mitjans necessaris” per combatre els delictes de violència masclista.

tracking