SEGRE

CERTÀMENS TECNOLOGIA

Els videojocs prenen Mollerussa

La 14a edició de la Lan Party congrega al voltant de 250 participants || És la primera fira del sector celebrada de forma presencial després de la pandèmia a Catalunya i de les pioneres de l'Estat

Uns 250 participants van omplir el pavelló firal de Mollerussa en la jornada d’ahir de la catorzena Mollerussa Lan Party.

Uns 250 participants van omplir el pavelló firal de Mollerussa en la jornada d’ahir de la catorzena Mollerussa Lan Party.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa va viure ahir el dia gran de la catorzena edició de la Lan Party, en la qual es recuperava la presencialitat després de la versió online de l’any passat a causa de la Covid-19, que es converteix en el primer certamen d’aquesta mena que torna a la normalitat a Catalunya després de la pandèmia. Amb l’aforament pràcticament complet, 250 participants procedents d’Aragó, València i sobretot, de Catalunya, van disputar les sis competicions organitzades de FIFA 2022, Age Of Empires, Valorant, Super Smash Bros, PokerLan i el torneig de League o Legends (LoL), el més esperat entre els assistents amb la narració en directe de la gent de Gamesports Lleida. A més, estava previst que també comentessin des del pavelló firal de Mollerussa, la final dels Mundials d’aquest videojoc, que s’havia de disputar aquesta matinada.

“Feia mesos que parlàvem amb diferents aficionats als videojocs i teníem moltes ganes de poder tornar a fer una reunió així”, va explicar a SEGRE el portaveu de l’associació Mollerussa Lan Party, Edu Roca. “Quan van començar aquest tipus d’esdeveniments, la gent hi participava per la qualitat de la connexió a internet, però ara s’han convertit en reunions socials entre amics i aficionats als videojocs i necessitàvem tornar a veure’ns les cares”, va afegir.A més dels campionats de videojocs, aquesta edició també va tornar a comptar amb tallers oberts al públic. En aquesta ocasió, se’n va dur a terme un per aprendre a construir un teclat mecànic des de zero.Des de Fira de Mollerussa també van mostrar satisfacció amb la tornada d’aquest esdeveniment i el director, Xavier Roca, va explicar que “encara que no sigui una fira amb finalitats comercials com les que acostumem a organitzar, poder acollir esdeveniments com aquest o com la Mollerussa Drone Party permeten que gent amb interessos en la ciència i en les tecnologies trobin a Mollerussa un lloc en el qual poder parlar de les seues inquietuds i fins i tot començar a treballar en novetats per a la indústria”.

I va afegir que ja estan treballant en la pròxima edició. La Mollerussa Lan Party, que en aquesta ocasió ha vist reduïda la durada, va obrir divendres passat i s’allargarà fins avui a les 15 h.

Uns 250 participants van omplir el pavelló firal de Mollerussa en la jornada d’ahir de la catorzena Mollerussa Lan Party.

Uns 250 participants van omplir el pavelló firal de Mollerussa en la jornada d’ahir de la catorzena Mollerussa Lan Party.GERARD HOYAS

tracking