SEGRE

App d'una empresa catalana per localitzar els punts de recàrrega de vehicles elèctrics

La plataforma d’Elecromaps està disponible per a web i pels sistemes iOS i Android

L'equip d'Electromaps mostrant el mapa

L'app d'una empresa catalana per localitzar els punts de recàrrega de vehicles elèctricsGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa catalana Electromaps ha desenvolupat una aplicació basada en algoritmes d'intel·ligència artificial per localitzar en temps real tots els punts de recàrrega per al vehicle elèctric, principalment a la Unió Europea però també a la resta de món. Es tracta d’una plataforma col·laborativa que permet a l’usuari afegir i compartir informació, com per exemple identificar un nou punt de recàrrega, actualitzar un servei o determinar la forma de pagament.

Per desenvolupar aquesta aplicació, Electromaps ha comptat amb el cofinançament d’ACCIÓ -l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat- i la Unió Europea. El projecte, que té per objectiu crear un marc propici per al desplegament de la mobilitat elèctrica a Europa, forma part del programa Electric Mobility Europe de l’Horizon 2020 on hi han participat 15 països de la UE i dues regions (Catalunya i el Piemont).

L’aplicació ofereix informació precisa sobre la infraestructura de les estacions de càrrega europees tant gratuïtes com de pagament, públiques o privades. A més, també fa recomanacions als usuaris sobre les característiques dels connectors elèctrics, com el temps aproximat de recàrrega (càrrega ràpida o lenta), l’estona de mitjana que romandran lliures o ocupades, el cost estimat segons la font d’energia o el preu de l’energia local.

Segons el cap de màrqueting d’Electromaps, Jonan Basterra, “la nostra aplicació proposa una mobilitat elèctrica sense fronteres i per això hem unificat en un sol sistema tots els punts de recàrrega per a vehicle elèctric”. Actualment, l’empresa està treballant per ampliar els seus serveis i crear-ne de nous, com per exemple el de routing, que permetrà traçar un recorregut en cotxe per Europa assenyalant tots els punts de recàrrega dins l’itinerari.

L’empresa, que es va fundar l’any 2009, compta actualment amb 180.000 usuaris i espera arribar a 200.000 a finals d’any, fet que suposa un creixement del 100% des de l’inici del 2021.

tracking