SEGRE
Com protegir la bateria del cotxe del fred

Com protegir la bateria del cotxe del fred

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La baixada de les temperatures implica conseqüències negatives per als vehicles de motor. El fred afecta nombrosos components dels cotxes i dificulta que els seus propietaris puguin, per exemple, arrancar-los al matí. Això es deu, principalment, a la sensibilitat de la bateria davant dels canvis de temperatura.

La bateria d’un cotxe pateix quan els termòmetres comencen a atansar-se als zero graus. En aquesta situació, la reacció química de la bateria s’alenteix i cau en picat el seu rendiment, que pot retardar l’arrencada|engegada o, directament, impedir-ho. Aquest escenari empitjora quan la bateria no està carregada al 100% o quan es va atansant al final de la seua vida útil, per la qual cosa és necessari portar-la sempre en bon estat si preveiem una forta baixada de les temperatures.

Per prevenir incidents per una bateria descarregada pel fred, els especialistes de Feu Vert ofereixen els següents consells en el que al manteniment de la bateria es refereix:

  • Mantenir els borns sempre nets.
  • Comprovar que està correctament subjecta, per evitar vibracions
  • Assegurar-se que la connexió elèctrica és bona.
  • Procurar que la bateria està sempre carregada recorrent trajectes llargs.

D’altra banda, des de Rodi recomanen que el cotxe dormi, sempre que sigui possible, sota sostre. Els cotxes que s’aparquen en garatges coberts solen presentar menys problemes i avaries en ser al resguard del fred. Si cal deixar-lo al carrer, caldrà buscar un lloc protegit.

Hi ha altres elements del cotxe que també poden contribuir a la protecció de la bateria a l’hivern. L’ús d’un bon líquid refrigerant, que també és anticongelant, és mostra d’això. Igualment, que l’oli del motor estigui en bon estat ajudarà el cotxe a arrancar amb més facilitat.

Finalment i per evitar forçar la bateria, cal tenir certa paciència en arrancar el vehicle i deixar que es vagi escalfant gradualment. No castigar el motor d’arrencada|engegada ajudarà a allargar la seua vida útil.

tracking