SEGRE

Aquest és el motiu pel qual es recomana posar una cullera al microones

Aquest és el motiu pel qual es recomana posar una cullera al microones

Aquest és el motiu pel qual es recomana posar una cullera al microones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre s’ha dit que no es pot posar metall al microones. I encara que és cert, molts fabricants recomanen posar una cullera al microones, més encara si és de metall. En resum: cal evitar introduir objectes d’aquest material a l’interior, però la cullera és una excepció.

La recomanació ve perquè fer aquest gest pot deslliurar-nos d’un possible accident que podria provocar-nos cremades. Resulta així perquè posar una cullera a la tassa o el vas ajuda a evitar el sobreescalfament. En ocasions passa que el líquid (aigua, llet...) que escalfem hagi superat la temperatura d’ebullició però sense arribar a bullir.

En aquest cas no apareixen les bombolles però en treure'l, pot bullir de manera sobtada i saltar-nos a la mà, el braç o la cara. Tanmateix, una vegada que hi llancem qualsevol cosa (sucre, cafè, galetes, te...) a l’interior del recipient, aquest efecte es dilueix.

Per això, si posem la cullera al vas des del començament, neutralitzem aquest efecte. El dubte, llavors, és si el fet de prevenir aquest accident compensa el fet que el metall pugui provocar guspires que puguin espatllar el microones. Però amb la cullera no hi ha problema, ja que al tindre forma arrodonida, els electrons no formen camps elèctrics, el que sí que passa en cas de forquilles o ganivets, ja que en tenir puntes atreuen l’electricitat, deixant anar les temudes guspires.

En obrir la porta del microones hi ha una adhesiu en la que apareix un vas ratllat i un vas amb una cullera no ratllat (almenys en els electrodomèstics comprats en els últims anys). Es tracta d’una recomanació que indica que si escalfem alguna cosa, especialment un líquid, és preferible fer-ho amb una cullera a l’interior

tracking