SEGRE

Catalunya es compromet a posar fi al cotxe de combustió a partir del 2035

Acord d'una trentena de països i una desena de grans fabricants amb el suport del govern català i de Barcelona i sense l'adhesió d'Espanya

Cues a l'A-2 en una imatge d'arxiu.

Cues a l'A-2 en una imatge d'arxiu.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de països i una desena de grans fabricants han acordat posar fi al cotxe de combustió a partir del 2035. En el marc de la COP26 a Glasgow, els signants, entre els quals hi ha Catalunya i Barcelona, s'han compromès a "treballar" perquè la venda de cotxes i furgonetes noves el 2040 sigui de zero emissions i "no més tard del 2035 en els mercats principals". Espanya, França, Alemanya, els Estats Units o el Japó són alguns dels països que s'han desmarcat de la iniciativa, que sí té el suport, entre d'altres, del Regne Unit, els Països Baixos, Àustria, el Canadà, Dinamarca, Israel o l'Índia.

Pel que fa als fabricants, la iniciativa té el suport de General Motors, Volvo, Mercedes-Benz, Ford, Jaguar Land Rover i la xinesa BYD. En canvi, el grup Volkswagen, del qual forma part Seat, es desmarca d'aquest compromís.

Malgrat no adherir-se a aquest acord, fonts del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic han assegurat a l'agència EFE que Espanya "té el treball fet" i pot avançar cinc anys, al 2035, la prohibició de vendre vehicles nous amb motor de combustió.

tracking