SEGRE

Associen excés de pantalles amb problemes emocionals en infants

Un estudi alerta que el risc és major en nens que passen més de tres hores diàries connectats

Un menor menja amb un mòbil en una mà.

Un menor menja amb un mòbil en una mà.Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de tres hores diàries de consum de pantalles pot comportar en els nens un 11,6% més de risc de patir problemes emocionals i de comportament, segons un estudi de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) que associa l’excés de pantalles amb risc de patir aquests problemes i alerta que s’incrementa a mesura que augmenta l’exposició. Altres estudis relacionen també aquest excés d’ús de pantalles amb problemes de son, obesitat i baixa activitat física. A l’Estat es calcula que gairebé un 5% dels nens d’entre un i dos anys passen més de tres hores amb pantalles, un 9% quan tenen de tres a cinc anys, un 14,3% entre els de sis a onze i un 29,1% en els adolescents de 12 a 14 anys.

L’estudi de la UIC afirma també que els nens presenten més possibilitats que les nenes de desenvolupar aquests trastorns, un 9,4% i un 6%, respectivament. En el cas dels nens, desenvolupen amb més freqüència problemes emocionals, mentre que les nenes presenten més dificultats d’atenció o hiperactivitat.

El responsable del grup d’investigació d’Avaluació de Determinants de Salut i Polítiques Sanitàries de la UIC, el doctor José M. Martínez-Sánchez, destaca la importància de fer un ús saludable de les pantalles, especialment dels mòbils. A més, va instar les institucions a reforçar les recomanacions sobre patrons d’ús, especialment per als menors de sis anys, així com promoure l’activitat física.

tracking