SEGRE

Quant es gastaran de mitjana els catalans pel Black Friday?

Els comerços continuaven oferint descomptes pel Black Friday.

Els comerços continuaven oferint descomptes pel Black Friday.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El que va començar com el gran dia dels descomptes als Estats Units, ara s’ha exportat de manera global, i moltes marques i botigues amplien el període de descomptes, arribant fins i tot a durar tot el mes de novembre. Tot això crea un període de gran consum que incita en molts casos a la compra inconscient.

Milanuncios, la plataforma especialista en el mercat de segona mà, ha realitzat una enquesta a 1.001 usuaris espanyols sobre les seues expectatives de consum en aquestes dates per analitzar en quina forma ha penetrat el mercat de segona mà en la nostra manera de consumir. Segons l’estudi, el 76% dels espanyols s’aprofitarà de les ofertes i gastaran 242€ de mitjana aquest Black Friday, encara que un 47% afirma que el seu pressupost és inferior al de 2020 a causa de la crisi després de la pandèmia.

Els homes seran els que més diners gastin, al voltant de 80 euros més de mitjana que les dones (283 euros davant 202), i per edats seran els més joves que tindran un pressupost més alt (274 euros a la franja entre 18 i 24 anys). D’aquesta despesa, almenys un 15% planeja adquirir productes de segona mà.

A nivell geogràfic, els catalans destinaran una mitjana|mitja de 219€ a les seues compres de Black Friday, un pressupost per sota de la mitjana|mitja nacional. En el panorama estatal, el 54% dels usuaris invertirà el seu pressupost en compres per internet, ja que valora molt positivament la comoditat del comerç online (41%), però també el preu. De fet, un 28% considera que les compres online els permet aconseguir un millor preu, i un 24% valora rebre els productes a casa.

En relació amb els productes que més es consumeixen durant el Black Friday, l’enquesta revela que, per a aquest 2021, el 37% dels enquestats té previst comprar productes de roba y complements, mentre que un 34% es decantarà per la tecnologia (34,2%). Les següents categories per ordre de popularitat són els joguets (un 16%), els llibres (13%) i la decoració (11%).

En ser preguntats sobre la crisi de subministraments de la que sentim parlar en els últims mesos, els enquestats mostren la seua preocupació per la possible escassetat de productes. Gairebé la meitat dels enquestats a tot el país, un 49%, diu sentir-se preocupat pels possibles efectes d’aquesta crisi. De fet, un 37% es planteja recórrer al mercat de segona mà, ja sigui perquè estan preocupats (un 14%) o per evitar la fabricació de nous productes (un 22%). “El mercat de segona mà cada vegada cobra més força i es converteix en una opció molt vàlida per a qualsevol tipus de producte. Si bé és cert que el factor estalvi continua sent fonamental per als consumidors, cada vegada es valora més el valor de la sostenibilitat en consumir productes de segona mà. Per exemple, en l’àmbit informàtic, el mercat de segona mà va evitar l’emissió a l’atmosfera de 16.645 tones de CO a Espanya”', afirma Íñigo Vallejo, PR Mànager de Milanuncios a Espanya.

tracking