SEGRE
Trucs per fer un bon caldo casolà

Trucs per fer un bon caldo casolà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha arribat l’època de l’any en què el caldo és l’aliment estrella. La sopa, ja sigui de verdures, pollastre, cuit o pescat, és un aliment idoni per ingerir ingredients naturals i una manera eficaç d’escalfar el nostre cos i preservar-lo del fred.

Un truc ideal perquè els ingredients i aliments amb què cuinarem el nostre caldo casolà desprenguin tots els seus nutrients, vitamines i sabor és afegir aigua freda a l’olla de cocció. D’aquesta manera, els aliments es cuinen a foc lent i, alhora que l’aigua es va escalfant, va absorbint les vitamines dels ingredients.

El que realment aporta cos i gust al caldo són els ossos de la carn, per exemple, l’os del pernil, les carcasses del pollastre o les espines del peix. Molta gent creu que el sabor millora posant el peix o la carn sencers dins del caldo, però realment els ossos i espines marquen la diferència.

Un caldo casolà amb cos té truc: passar per la planxa totes les peces de carn o peix i verdures que incorporem després al caldo aportarà, a més d’un color daurat, un punt extra de sabor. També pots fer a la planxa (sense oli) una ceba i coure-la fins que quedi ben torrada abans d’incorporar-la al caldo.

Pel que es refereix a la cocció, allargar-la durant hores no garanteix que el caldo surti millor, al contrari, aconseguirem un efecte negatiu, ja que podem acabar eliminant els sabors dels aliments. Com a referència, es recomana no cuinar-lo més d’una hora, per a un caldo de peix n’hi haurà prou amb cuinar-lo durant 20-25 minuts, i el caldo bullit ronda les quatre hores de cocció.

Incorporar verdures aportarà un gust suau de les teues sopes. Independentment de la varietat de caldo que vulguis cuinar, ja sigui vegetal, de carn o de peix, assegura’t sempre d’incorporar-hi una base sòlida de verdures. No només aportarà un sabor especial, sinó que aprofitaràs els nutrients i les vitamines de les verdures per reforçar el teu sistema immunitari. Les més habituals solen ser l'api, la ceba, el porro, la pastanaga i l’all, entre d’altres.

Per cuinar un caldo de peix, a més de la base de marisc i diferents peces del mar, s'hi pot afegir porro, tomata i pastanaga. Un caldo de pollastre funciona millor amb una bona base vegetal composta per api, nap, pastanaga, all, ceba, porro, xirivia, menta i llorer.

Un dels errors més recurrents que es cometen en fer el caldo és incorporar-hi la sal juntament amb l’aigua, però l’aigua del caldo necessita escalfar-se i absorbir tots els nutrients dels ingredients que hem incorporat, i la sal impedeix que els absorbeixi totalment. Per tant, si vols cuinar sopa amb el caldo casolà que has elaborat, es recomana llançar la sal quan la cuinis a part.

tracking