SEGRE

Una cinquantena de capçaleres, entre elles SEGRE, en el projecte tecnològic Alayans Media

Aquesta aliança, amb el suport de Google, assoleix una audència de 28 milions de persones

Imatge de l'acte de presentació pública d''Alayans Media'.

Imatge de l'acte de presentació pública d''Alayans Media'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alayans Media, l’aliança posada en marxa el 2020 per un rellevant grup de mitjans de comunicació espanyols per accelerar i enfortir els seus negocis digitals, continua creixent. A aquesta ambiciosa iniciativa tecnològica i de serveis, que compta des dels seus inicis amb el suport de Google, s’han sumat ja 15 grups editorials i 52 capçaleres de notícies líders totes elles en les seues àrees d’influència, entre elles SEGRE.

Així es va posar de manifest aquest dijous en la presentació pública d’‘Alayans Media’, celebrada al Palau de Neptú de Madrid. Allà van acudir nombrosos representants del sector dels mitjans de comunicació i del márquetin digital. En representació de Grup SEGRE van assistir el seu president, Robert Serentill, i el responsable d’Innovació i Tecnologia, Ferran Perdrix.

Íñigo de Yarza, conseller delegat d'Henneo, va obrir la trobada destacant que Alayans Media és el resultat de molts anys de treball que s’han acabat cristal·litzant en una plataforma “espectacular” en el que a “tecnologia, talent i arribada al mercat” es refereix. El fet que entre els socis fundadors hi hagi “grandíssims grups editorials” és per a De Yarza una garantia d’èxit en una indústria, la digital, que va a una velocitat “de vertigen”. “És un projecte absolutament guanyador en tot el relacionat tant des de l’àmbit dels editors com des de l’àmbit de tots els anunciants”, va destacar.

L’objectiu d’aquest projecte és unir el talent de tots aquests mitjans i la seua audiència amb la tecnologia més capdavantera, per a així conèixer millor el lector i oferir-li uns continguts informatius, editorials i publicitaris més personalitzats, garantint sempre la privacitat, la transparència i un periodisme independent i de qualitat.

Una plataforma formada per grups editorials líders com Henneo, Joly, Serra, El Progreso, Edigrup, així com, Zinet Media Group; d’altres diaris referents als seus territoris com SEGRE, Diario de Navarra, Diario de León, Diari Més, La Región i La Gaceta de Salamanca; nadius digitals com El Independiente; capçaleres d’àmbit nacional com La Razón i revistes com Pronto, entre altres mitjans.

“Els socis fundadors d’Alayans hem compromès el nostre futur en aquest projecte”, va asseverar Fernando de Yarza, president d’Henneo, i precisament per això va considerar que el compromís del projecte està “gravat a foc”. “Amb partners com Google i Hiberus, que per a nosaltres són ideals, i sobretot amb el fantàstic equip que hi ha darrere, és una recepta d’èxit,” va afirmar el també president de l’Associació Mundial de Diaris i Editors de Notícies (WAN-IFRA). De Yarza també va voler destacar que el fet que darrere d’Alayans estigui Hiberus, la tecnològica del grup Henneo que compta amb 1.500 treballadors, “facilita molt les coses”.

El projecte assoleix una audiència de 28 milions, el que suposa un 90% del total de l’audiència digital espanyola, la qual cosa converteix Alayans en un entorn segur i transparent per als anunciants, facilitant-los connectar amb el seu públic de manera segura, senzilla i unificada.

En la presentació en societat de la plataforma es va celebrar una taula rodona moderada per Pepe Cerezo, director d’Evoca Media, en la qual van participar Celia Villalobos, directora d’ecosistemes de Google; Emilio Rojo, director comercial d’Alayans; Juan Antonio Muñoz-Gállego, director d’operacions de l’aliança; Miguel Madrid, CDO d’Henneo; y Mikel Lekaroz, president d’IAB i CEO d’Adbibo by Next 14.

Els participants en el debat van coincidir a destacar que amb Alayans Media es fomenta l’economia d’escala i, alhora, permet als mitjans créixer individualment. Al si de l’aliança es comparteixen recursos tecnològics i talent per afrontar el complex i canviant escenari de la comunicació digital i s’aconsegueix reduir la segmentació del mercat. L’aliança permetrà connectar anunciants i lectors sense deixar d’oferir en cap moment informació de qualitat i obrir noves línies de negoci compartides. Aquest projecte està obert a la participació d’altres grups editorials, el que permetrà incrementar encara més la cobertura i la qualitat de la data creuada de tots els seus components.

tracking