SEGRE

GUARDONS VITICULTURAMILLOR VIMILLOR NEGREMILLOR BLANCMILLOR ROSATMILLOR BRISATMILLOR VI DOLÇMILLOR VIRANCI

Un vi de Lagravera, entre els millors de Catalunya

'La Guia de Vins de Catalunya' distingeix La Pell Vi Clar 2019, elaborat a Castelló de Farfanya, com el millor rosat || Per primera vegada en catorze anys, tres referències guanyen el primer premi

Els distingits ahir a la Festa dels Millors Vins de la Guia de Vins de Catalunya 2022, a Barcelona.

Els distingits ahir a la Festa dels Millors Vins de la Guia de Vins de Catalunya 2022, a Barcelona.GUI A DE VINS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guia de Vins de Catalunya i el Rosselló 2022 va distingir ahir La Pell Vi Clar 2019, elaborat pel celler Lagravera a la finca El Vinyet de Castelló de Farfanya, com el Millor Vi Rosat, títol que comparteix amb Quinze 2020 de la DO Terra Alta. Val a destacar que l’anyada del 2017 d’aquest caldo es va elaborar amb vint varietats diferents negres i blanques, entre les quals el trobat negre, garnatxa, picapoll roig de la Noguera, monastrell i mando?. Amb aromes de maduixes silvestres entremesclades amb aranja, ani?s i herbes mediterrànies, d’aquest any només es van produir 242 botelles i el preu és de 189 €.

La gala de premis va tenir lloc al Fòrum de Barcelona i va ser conduïda per la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras. D’entre les 1.248 referències presentades, es van endur la millor puntuació Enoteca Gramona Brut Nature 2006, de Gramona; Turó d’en Mota 2007, de Recaredo; i Sabaté i Coca Reserva Familiar 2012, de Sabaté i Coca. Així, per primera vegada en les catorze edicions de La Guia, tres escumosos es van emportar ex aequo aquest premi.

Tots, elaborats sota la denominació Corpinnat, van ser escollits també com a Millors Vins Escumosos, i l’Enoteca Gramona Brut Nature 2006 va rebre a més la millor puntuació entre els vins de cupatge tradicional. La gala, que va atorgar vint premis més i va oferir la possibilitat de tastar més de quatre-centes referències dels cent cellers participants, va distingir en la categoria de Millor Vi Negre Les Tallades de Cal Nicolau 2016, del celler Orto Vins (DO Montsant); Scala Dei Masdeu 2016, de Scala Dei (DOQ Priorat); Venus de la Figuera 2017, de Venus La Universal (DO Montsant); i Teixar 2016 de Vinyes Domènech (DO Montsant). Quant als blancs, el més ben valorat va ser Vd’O 6.18 2018, de Vinyes d’Olivardots (DO Empordà).

Garnatxa del Moret 2017, el millor vi negre de Costers del Segre

Entre els diferents vins negres de la DO Costers del Segre, La Guia de vins de Catalunya i el Rosselló 2022 atorga la millor puntuació a Garnatxa del Moret 2017, del celler Tomàs Cusiné del Vilosell, amb un 9,67 sobre 10. El podi el complementen les referències Garnatxa de Castell del Remei 2020, de Penelles; i la Garnatxa de Cérvoles 2019, de Cérvoles Celler, les dos amb una puntuació final de 9,60. Pel que fa als vins blancs de Costers del Segre, la millor valoració és per al vi Finca Racons 2018, també de Tomàs Cusiné.

tracking