SEGRE

El bisbe emèrit de Solsona Xavier Novell no es casarà, com a mínim, fins a la setmana que ve

Xavier Novell.

El bisbe emèrit de Solsona Xavier Novell no es casarà, com a mínim, fins a la setmana que ve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La boda entre el bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, i la seua parella, l’escriptora i psicòloga Sílvia Caballol, encara haurà d’esperar. Segons el diari de Manresa Regió7, s’espera que els tràmits legals per poder dur a terme el matrimoni civil de la parella finalitzin demà. Serà a partir de llavors quan Novell, Caballol i el jutge de pau de Súria hauran d’acordar un dia i una hora per celebrar la cerimònia de l’enllaç civil.

Aquesta data haurà de coincidir amb l’horari d’obertura del jutjat de pau i en cap cas podria celebrar-se en un cap de setmana, ja que la llei no ho permet. Encara que el termini d’exposició pública que havia de seguir la sol·licitud va acabar a finals d’octubre, encara s’havien de portar a terme una sèrie de tràmits burocràtics que allargarien més l’espera de la parella per poder contreure matrimoni. Aquests tràmits eren la interlocutòria, la notificació, la diligència i la previsió. Una vegada salvats aquests esculls, el bisbe emèrit Xavier Novell podrà casar-se per la via civil.

A nivell eclesiàstic, tanmateix, al no haver sol·licitat la reducció laical, quedarà suspès de les atribucions sacramentals com a sacerdot, segons resa el cànon 194.1.3 del Dret Canònic. A més, la situació pot agreujar-se i incórrer en latae sentenciae, que descriu el cànon 1349, segons el qual “el clergue que atempta matrimoni, encara que sigui només civilment, incorre en suspensió i si després d’haver estat amonestat no canvia la seua conducta pot ser castigat gradualment fins i tot amb l’expulsió de l’estat clerical”.

tracking