SEGRE

EQUIPAMENTS REHABILITACIÓ

Compte enrere per al 'nou' Museu de la Conca Dellà

La previsió és reobrir abans de finals d'any || Obres afectades per la falta de proveïments

Trasllat ahir d’unes vèrtebres fòssils del coll de titanosaure.

Trasllat ahir d’unes vèrtebres fòssils del coll de titanosaure.ANNA VALLÉS

Creat:

Actualitzat:

Uns catorze mesos després del tancament per obres del Museu de la Conca Dellà, la remodelació i ampliació d’aquest equipament cultural a Isona, al Pallars Jussà, es troba a la recta final. El director, Àngel Galobart, va assegurar ahir a SEGRE és que “la nostra idea seria reobrir abans de finals d’any, encara que mai se sap”. Aquesta “incertesa” es deu a la complexitat del projecte, que pràcticament doblarà la superfície que tenia fins ara el centre, uns escassos 350 metres quadrats, i també a la sorprenent falta de subministraments de construcció, que afecta diversos sectors econòmics del país des de fa setmanes.

“Hem notat la falta o el lent proveïment de matèries primeres, com fusta o peces metàl·liques per a la construcció de prestatgeries per a la museografia”, va comentar Galobart. En aquest sentit, va destacar que “per a aquestes obres de reforma hem intentat treballar al màxim amb professionals del territori, des de ferrers fins a fusters o pintors, i clar, no tenen tants recursos per fer front a aquesta limitació de subministraments com podrien fer-ho les grans empreses”. Galobart va afegir que “no és una situació dramàtica però sí que influeix en petites coses que poden retardar el calendari d’obres”.

Malgrat aquest problema, els treballs per a la nova musealització segueixen a tot ritme. Ahir mateix, tècnics i operaris van traslladar des del magatzem fins a una de les noves sales les restes del coll de titanosaure que van trobar el 2014 a Orcau i que van constituir un dels descobriments paleontològics gegantins més importants fins ara a Europa. De fet, la mateixa mida d’aquest fòssil, d’uns cinc metres de llarg, va provocar que hagués d’entrar desmuntat al nou edifici annex del museu, que es connecta amb l’actual seu a través d’una passarel·la.

El pressupost de la reforma i ampliació és de 715.000 €, gairebé la meitat de fons europeus.

tracking