SEGRE

REIVINDICACIÓ DEPENDÈNCIA

Tallaran la C-14 a Oliana per demanar ajuda per a una nena discapacitada

El dia 8, cosa que complicarà el retorn del pont

La petita Maria amb el seu pare i la seua germana, de 12 anys.

La petita Maria amb el seu pare i la seua germana, de 12 anys.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els familiars de Maria Mas Orrit, la petita de Peramola amb un alt grau de dependència ocasionada per una malaltia genètica poc comuna, tallaran la carretera C-14 a Oliana el dia 8 de desembre per reclamar una solució que garanteixi l’escolarització de la menor. La protesta, convocada a les 4 de la tarda, amenaça de complicar l’operació tornada del pont de la Puríssima. Maria Mas, la mare, va explicar que les mobilitzacions arriben per la falta de resposta de la Generalitat perquè la Maria, de vuit anys, pugui tenir accés a un centre d’educació especial amb residència on rebi totes les atencions que necessita.

El centre d’educació especial més pròxim és a Lleida o Andorra, a més d’una hora de camí. La família considera “inviable” realitzar el desplaçament diàriament i per aquest motiu demanen l’internament en un centre durant la setmana. “Cada dia que passa la nostra filla perd en autonomia perquè la inclusió a l’escola on va no funciona”, “la inexistència de recursos i professionals especialitzats provoca una falta d’estimulació sobre la Maria que l’està deixant cada vegada més immòbil”, lamenta.

La mare va assegurar que “fins que no vegem la Maria en un centre no pararem”. Va lamentar que “des del moment en què et naix un fill discapacitat, et converteixes en un guerrer contra l’administració per reclamar atenció cap a ell i no ens podem permetre defallir”.La família assegura que fa més de dos anys que la seua filla no té servei de logopeda. Des de fa dos cursos va a l’escola d’Oliana (Institut Escola d’Oliana) i una vetlladora està amb ella tota la jornada.

tracking