SEGRE

Haver fet la 'mili' aporta aquests beneficis a l'hora de jubilar-se

La pensió mitjana de les dones és 37% menor a la dels homes

La pensió mitjana de les dones és 37% menor a la dels homesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei militar obligatori es va suprimir el 2001, però haver-la fet pot ajudar en la jubilació anticipada, ja que la Seguretat Social pot valorar part d’aquest període com a part del temps cotitzat que cal demostrar a l’hora d’optar a la jubilació.

L’organisme públic assenyala que els períodes de servei militar o prestació social substitutòria només es computen per arribar al període de cotització específic en el cas de jubilació anticipada, voluntària o involuntària i amb el límit màxim d’un any".

Per a això s’han de tenir en compte 3 aspectes: serveix sol per a la jubilació anticipada, suposa un màxim d’un any i aplica únicament si aquell temps és necessari per arribar el límit. És a dir, que si una persona pot acreditar només 34 dels 35 anys que es requereixen com a mínim per accedir a la jubilació anticipada voluntària, i ha fet la mili (o l’alternativa de la prestació social substitutòria), aquell període del servei militar podria computar-se amb el límit màxim d’un any i així podria jubilar-se abans.

Així ho recull la Seguretat Social en enunciar els requisits per a la jubilació anticipada voluntària, entre els quals assenyala la necessitat d’acreditar un període mínim de cotització efectiva de "35 anys, sense que, a tals efectes, es tingui en compte la part proporcional per pagues extraordinàries ni l’abonament|adob d’anys i dies de cotització per cotitzacions anteriors a 01-01-1967".

tracking